Med målmedvetenhet, översvallande musikalitet, passion och kärlek har Cordovas sakta men säkert kopplat ett stadigt grepp om den ständigt växande skandinaviska publiken. Bandet är ett inspirerat och vältrimmat monster på scen. Den rastlös energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar tradition med oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter.

Cordovas har en alldeles speciell relation med publiken i Skandinavien. För varje turné de gör blir publiken allt större. Och mer entusiastisk. För Cordovas levererar alltid. Energi, spelglädje och en ibland hisnande musikalitet. 

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte "projektet" Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra. De tusen skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och vi var en hel del nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte fanns.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som var helt hysteriskt bra. Det visade sig att den långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövde för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band. Fast slutföra är fel ord. Alla som följt Cordovas de senaste åren vet att bandet är i ständig utveckling. Inget är så bra att det inte kan bli ännu bättre!

Den slutsålda debutplattan trycktes upp på nytt och gavs ut i Europa 2017. Pressen och publiken jublade och sedan dess har Cordovas kört på med full styrka. I bandet finns en samling starka personligheter som på något sätt lyckas förenas i ett urstarkt kollektiv. Briljanta solon finns det utrymme för bara om det stärker helheten och flummiga, improviserade instrumentalpartier kan man kosta på sig om de tillför något till grupparbetet. Cordovas är en väloljad maskin som hittat en underbar balans mellan precision och galenskap.

2018 skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO och de senaste plattorna öppnade många nya dörrar för bandet, framför allt hemma i USA. 

Visa mer
Visa mindre
  • Datum
  • Artist
  • Lokal
  • Stad
  • Mer info
2024-10-01

Cordovas

Pustervik
Göteborg
2024-10-02

Cordovas

John Dee
Oslo
2024-10-03

Cordovas

Debaser
Stockholm
2024-10-04

Cordovas

Tryckhallen
Falkenberg
2024-10-05

Cordovas

Folk å Rock
Malmö

Cordovas (2012)

Man tar en del Laurel Canyon - LA 1969, en del The Band - Woodstock 1970 och en del Grateful Dead - San Francisco 1971. Det är ett av rockhistoriens mest magiska recept som tusentals band försökt koka sin egen soppa av. Få har lyckats få till något som tillnärmelsevis är lika välsmakande som originalen. Fram till nu. Cordovas visar med till synes obegränsade musikalitet och hundraprocentig feeling att det är skickade att förvalta och utveckla americana-musikens kanske allra ädlaste och finaste arv.

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte »projektet« Cordovas en skiva helt själva 2012 som få fick höra. De tusen skivor som trycktes upp sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde. Och kvar stod hel del nyförälskade fans, som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte finns och att det förmodligen aldrig kommer bli ett band som man kan få uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som är helt hysteriskt bra och som vi bara måste lyssna på. Det visar sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt, för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Visa mer
Visa mindre