Efter att ha bott och arbetat i New York, turnerat i USA och Europa som musiker i grammynominerade Courtney Marie Andrews band och gjort en support-turné med Molly Tuttle, återvände Ole Kirkeng hem till Norge. Lärotiden i USA utvecklade inte bara honom som musiker. Genom att lyssna och lära av några av de allra bästa i skrået, är Kirkeng nu en högkompetent låtskrivare och storyteller. Så när han efter fem år i Staterna kom hem 2021, tog han snabbt en plats på den norska musikscenen. Hans debut-EP "Rocking Chair" vann Spellemannsprisen (Norges Grammis) i kategorin Country samma år. Första fullängdaren "Still Not Lost" kom i år och har hyllats samfällt av norsk och internationell press.

Med sin musik för Kirkeng en dialog med lyssnaren – beskriver vardagens magi och utmaningar på ett sätt man lätt kan relatera till, lyriskt och tidvis humoristiskt, med vardagsnära karaktärer, scener och historier. En välbalanserad blandning av klassiskt amerikanskt singer/songwriter-material och en luftig indierock-sensibilitet.

2022 skrev Ole låtarna till albumdebuten «Still Not Lost», som släpptes 8 september 2023 - producerad och inspelad i samarbete med gitarr-gurun Geir Sundstøl.

Visa mer
Visa mindre
  • Datum
  • Artist
  • Lokal
  • Stad
  • Mer info
No posts were found