RRR 2015

RRR 2015

Så äntligen dags att gå ut med andra upplagan av Rolling Rootsy Revue. RRR2014 blev en stor succé både publikt och artistiskt. Dan Backman skrev för Svd från kvällen på Mosebacketerrassen i Stockholm:

”Det är en strålande avslutning på en ur alla aspekter mycket lyckad endagsfestival med musiken och musikerna i centrum. Småskalig, intim och med en (sett ur ett americana-perspektiv) musikalisk bredd.”

Ambitionen är för RRR är allt det som sägs ovan. Samt att varje år kunna presentera ”de just nu” bästa och hetaste banden och artisterna inom Americana musiken. Vi tycker vi har lyckats bra igen och skapat de bästa förutsättningar för nya magiska sommarkvällar. Som första artistsläpp presenterar vi stolt:

Americana världens just nu hetaste artist. Son till en av Americana musikens pionjärer och orubbliga ikoner Steve Earle och döpt efter faderns mentor och kanske den största av de alla Townes Van Zandt. Den omåttligt omtyckta, karismatiska och genombegåvade Justin Townes Earle! Vi får se honom för första gången någonsin i Skandinavien med fullt band!

Ett av Americanans sedan lång tid mest omtyckta liveband. Som helt plötsligt, ytterst välförtjänt, på bred front slagit igenom då bandets ”Far From Every Road” valdes ut som ledmotiv till den av många ansedd som bästa TV serien genom tiderna – True Detective. Bandet? The Handsome Family så klart!
Vilket svenskt band har likt sina besläktade amerikanska förebilder kompromisslöst turnerat sig till en hängiven och stor fanskara och samtidigt skapat en av de starkaste och tätaste liveshower som finns att uppleva? Vilket svenskt band har precis signat ett jättekontrakt med Warner Music i USA och turnerar just nu på de största scenerna i Europa med megastjärnan Robbie Williams? Vi har lyckats bryta loss tid mitt i storsatsningen med de tre systrarna Bondesson för att vara med på RRR2015. Välkomna Baskery!

Ett kärt återseende för Sverige och Rootsy blir definitivt The Temperance Movement, som följer med oss på 3 av de 4 spelningarna i Sverige. Bandet som är hemmahörande i London blåste oss av stolen under deras senaste Rootsy Live turné. Bandet åkte tillbaka till England och kammade hem Rock Awards för bästa nykomling. Sedan dess har de spelat för fullsatt publik på de allra största scenerna. Att få se detta band så exklusivt och nära som Rolling Rootsy’s besökare får göra, är en riktigt ”once in a life time”. Temperance är i särklass ett av de mest efterfrågade bandet hos oss, och vi är överlyckliga att de efter ett halvår på vägen avslutar sin monsterturné med Rolling Rootsy Revue 2015.

Ungt, fräscht och piggt. Under början av 2015 hade Rootsy Live besök av det band som kom att bli en dundersuccé, nämligen Judah & The Lion. Med sin självutnämnda genre ”Folkhop”, bjuder de på en show som innehåller allt från grov southern rock och folk music, till Eminem och Starship tolkningar. Strax efter Judah & The Lion avslutat sin turné i Skandinavien, åkte de tillbaka till USA och deltog i Letterman Show – i sommar kommer de tillbaka till ett betydligt mindre snöigt Sverige än senast.
Årets ”Dark Horse” heter Rayland Baxter. Denna okände singer-song writern, som råkar vara son till Buck Baxter, Bob Dylans gitarrist under 90-talet, är en naturbegåvning utan dess like. Med finstämda melodier, poetisk lyrik och en röst som träffar oss precis där det känns kommer Rayland att vagga in oss i en akustisk värld när den är som allra vackrast.

Konserter

DatumScenFörköp
2015-06-23Ole Bull, BergenFörköp
2015-06-24Vulkan/Pokalen, OsloFörköp
2015-06-25Byscenen, TrondheimFörköp
2015-06-26Gamla Teatern, ÖstersundFörköp
2015-06-27Katalin, UppsalaFörköp
2015-06-28Mosebacke Terrassen, StockholmFörköp
2015-06-30Hwitan, FalkenbergFörköp

Hemsida

Upcoming website Upcoming website

Video