Monica Heldal

Monica Heldal

Vi har allt sedan 22-åriga Monica Heldal släppte sitt strålande debutalbum "Boy From The North" i november 2013 följt hennes skenande karriär i hemlandet Norge och hennes turnéäventyr i USA och Kanada. Vi har inte gjort någon hemlighet att Monica stått högt på lista av artister vi vill arbeta med i Sverige och som vi vet har en väntande storpublik bara den får chansen att höra och uppleva henne.

Vi är därför väldigt lyckliga att kunna presentera Monica som supportakt till Israel Nash på hans långa turné 2016.
Monicas framgång med debutalbumet har varit massivt hemma i Norge. Bl.a. vann hon Norges motsvarighet till Grammis både som årets nykomling och solo pop artist. Hon har turnerat intensivt och hann med hela 25 festivalspelningar sommaren 2014. Skivan släpptes i USA september 2014 och följdes upp av en rad stora showcase och en 30 spelningar lång turne som support till John Butler Trio.

Monica är dessutom en fantastisk musiker. Inspirerad av Nick Drake, Emmylou Harris och faktiskt främst den irländska gitarrhjälten Rory Gallagher så har hon utvecklat en helt unik sångstil och ett drivet och personligt gitarrspel. Nytt album är inspelat och planerat att släppas under 2016, men i Sverige kommer vi först nu få chansen att bekanta oss med hennes hyllade debut!

Video