The Klezmatics

The Klezmatics

Gruppen är världsberömda och klezmermusikens Grammisvinnare! De startade 1986 och tog musikvärlden med storm då de återupplivade klezmermusiken som genomsyras av den östeuropeiska judiska traditionen och andligheten. Samtidigt innehåller den samtida teman som mänskliga rättigheter och antifundamentalism med stilbildande musikaliska influenser som arabiska-, afrikanska-, latinska rytmer och Balkan, jazz och punk.

De har spelat i mer än 20 år och har under den perioden släppt 9 album av vild, andlig, provocerande, reflekterande och extatisk dansant musik som överskrider de traditionella etiketterna.

The Klezmatics har spelat i många stora sammanhang och tillsammans med Arlo Guthrie, klassika legenden Itzhak Perlman, israeliska popikonerna Chava Albertstein och Ehud Banay, gospelsångaren Joshua Nelson m fl. De har deltagit i teater-, film-, dans och tv-projekt och de har framträtt i ett tjugotal länder och på några av de största arenorna och mest kända festivalerna över hela världen, inklusive Central Park Summerstage, Carnegie Hall, Pirineos Sur (Spanien) Colours of Ostrava (Tjeckien), Pohoda Festival (Slovakien), Jazzsomer Graz (Österike) m fl

Vi vill nu välkomna The Klezmatics till våra musikarenor!

Hemsida

 

Video