Pine Leaf Boys

Pine Leaf Boys

Killarna har varit grammisnominerade 4 gånger och har gjort sig ett namn för att presentera sin egen oefterhärmliga genre inom Cajun-musiken. De kommer från sydvästra Louisiana och är kända för sina vilda shower och genomtänkta arrangemang som blåst nytt liv i Cajunmusiken. De har återupplivat gamla låtar och fört dem till musikarenorna.

Pine Leaf Boys beskrivs som; länken som förbinder den unga och gamla generationen. Deras musikaliska uppdrag är att presentera deras traditionella folkmusik ”Cajun” och de prioriterar att, i sin repertoar, få med de mer obskyra låtarna av gamla mästare och spela upp dem med god musikalisk aptit.

Alla fem medlemmarna; Wilson Savoy, Courtney Granger, Jon Bertrand, Drew Simon och Thomas David är alla i 20-årsåldern och har vuxit upp med musiken och själva spelat från det att de kunde stå på benen. De kommer från jordbruksgårdarna i Cajun-området, södra Louisiana.

The Pine Leaf Boys har gjort sig ett namn i musikvärlden och bidrar nu till att bevara sin folkmusik samtidigt som de ger Cajun ett nutida uttryck. Pine Leaf Boys spelar fioler, dragspel, bas och trummor på ett sätt som återspeglar deras musiksjäl och genuina glädje! Det är svårt att inte ryckas med i tonerna och rytmerna!

Hemsida

 

Video