Frank Vignola och Vinny Raniolo

Frank Vignola och Vinny Raniolo

Med nästan 1000 spelningar under de 5 år som Frank och Vinny spelat som en duo har den blivit en av de mest populära och eftertraktade musiker inom sin genre på den internationella musikscenerna. Deras dynamiska genreöverbryggande musik har fört dem till 14 länder på tre kontinenter
De har spelat på några av världens mest berömda arenor, inklusive Sydney Opera House i Australien, The Palace of Fine Arts i San Francisco, New Yorks Lincoln Center och världens äldsta inomhus konsertsal; Teatro Olimpico i Vicenza, Italien.

Under deras framträdanden tas publiken med på en hisnande musikaliska historia. Bach, Mozart och Beethoven blandas fritt med Ellington och Waller med Gershwin och Carmichael och det är späckat med Bob Marley, Sting och Lennon / McCartney. Kryddas Rodrigo och Lecuona. Ja du förstår…. Det är lysande musiker! De låter aldrig virtuositeten överskugga syftet med deras musik, som är att underhålla sin publik. Citat av Frank: " Vi vill att publiken som lämnar våra spelningar skall må bättre än när de kom. Kväll efter kväll, över hela världen ser vi hur lyckliga människor är efter en show. Detta är mycket viktigt för oss. Vi älskar att underhålla människor. Självklart så underhåller vi med musiken, men får också publiken att skratta lite genom att svänga våra gitarrer och lägga till några danssteg och berätta någon rolig anekdot.

Under 2016 är Frank och Vinny 7 länder och planerar in turnéer för att fira sin CD-release – Swing Zing och DVD-utgåvan – Live in Italy.

Ett sant nöje att få presentera dessa virtuoser i Skandinavien!

Video