Blackfoot Gypsies

Blackfoot Gypsies

Det händer inte ofta, men när man väl träffar på ett band som Blackfoot Gypsies - då vet man att det inte finns någon återvändo. Det närmast ofattbart svängiga soul'n'roll-stök som dessa sliriga Nashville-filurer presterar lätt och ledigt har så vitt vi erfarit ingen motsvarighet i dagens musikscen. Det är som om du tänker dig ett hippie-Creedence Clearwater Revival på blöt efterfest med The Rolling Stones, eller kanske ett uppspeedat Canned Heat med det ömsom febriga, ömsom solitära framförandet hos Rival Sons eller The Answer.

Blackfoot Gypsies från Nashville, TN är inte rock, inte country, inte blues, inte soul, inte funk - de är i stället allt detta på samma gång, med extra allt. Det är ett brett spektra av amerikansk musik, alltsammans nermalet och ihoprullat i ett cigarettpapper som de sedan tänder på och skickar runt i en cirkel till alla som vill smaka. De har skapat sig en alldeles egen genre, en egen plats där de konstant firar den triumfatoriska harmonin mellan sin musik och dess redan mångtaliga skara av fans. Kolla bara in videon till "Dead On The Road" från senaste plattan "Handle It" så förstår du exakt vad vi menar.
Blackfoot Gypsies piskar helt enkelt fram bland den mest själfulla, mest äkta rockmusik som du lär få chansen att höra på europeiska scener under 2016. Det behöver vi varje dag, i en värld där musik överlag verkar bli gjord för att "massorna" ska underhållas fyller Blackfoot Gypsies en funktion. Det här är musik du kan lita på i ett långt perspektiv, inte bara falla för.