Joe Purdy

Joe Purdy

Den unga och talangfulla Joe Purdy har under ett par år kommit en lång väg från sin hemstat Arkansas till Los Angeles och därifrån mot och bortom ytterligare horisonter. Denna resa har utvecklat honom både som person och artist.

Längs vägen han spelat in ett trettontal album. Hans låtar har dykt upp på många TV-serier och filmer. Han fick även en speciell inbjudan att sällskapa Pete Townshend på scenen. Purdy tackade ja. Trots detta, beskriver singer & songwritern sig själv som "hillbilly" och resan i sig har fått honom att se världen och hans roll i den något annorlunda än tidigare. Hans nya vyer kartlägger riktningen på hans senaste album, "Who will be next?". Albumet rotas i den allra djupaste Americanakulturen med inspiration av namn som Pete Seeger, Woody Guthrie, Bob Dylan, Phil Ochs.

Purdys beslutsamhet att hedra jättarna i amerikansk folkmusik och hans unika kompetens som författare och passionerad sångare, avslöjar hur mycket han har uppnått och utvecklats som en observatör och deltagare i vår tids musikvärld. Och resan har bara börjat. Välkommen, Joe Purdy!

Press & promoter service

142618bytesJoe Purdy Pressbild.jpg

Video