The Mulligan Brothers

"Stuck Inside Of Mobile With This Memphis Blues Again" sjunger Dylan klagande på klassikern Blonde on Blonde. Har man någon gång passerat eller kanske till och med stannat ett par dagar i den fattiga och slitna staden längst ner i Alabama vid Mexikanska Golfen förstår man gnället. Men jag skulle inte klaga om jag fastnade i Mobile, Alabama bara stadens hjältar i THE MULLIGAN BROTHERS spelade sin utsökta folk/america på den lokala irländska puben eller på någon klubb. Då tar vi vilken blues som helst. För The Mulligan Brothers är ett galet bra band som vi faktiskt inte längre behöver åka till Mobile eller någon annan stad i USA för att se. I Maj kommer bandet för en första efterlängtad turné i Rootsyland!

The Mulligan Brothers musik signalerar klass och elegans. Inte bara för att namnet Mulligan kommer från en golfterm (som beskrivet hur man får en andra chans när man totalmissar ett slag) utan snarare för att låtarna är välsnidade som skulpturer, musikaliteten till synes oändlig och att sången är rent magisk. Lead-sångaren Ross Newells röst skjuter rakt mot hjärtat och påminner inte så lite om klass-sångare som John Cougar Mellencamp eller Tony Björkenvall som sjunger i Willy Clay Band. Och likt Björkenvall har även Newell förstånd att omge sig med bandkompisar som med soulig och levande stämsång ytterligare stärker The Mulligan Brothers empatiska och varma sound.

Bandet har jämförts med giganter som Mumford & Sons och The Lumineers och likt de är det direkta och refrängstarka sånger med ett akustiskt drivet folk-sound i botten. Men om The Mulligan Brothers musik lite låter som M&S och Lumineers känns dom ändå mer innerliga och hjärtevärmande. Det finns mycket mer än sången som gör att man påminns om den känsla som Kirunahjältarna i Willy Clay Band skapar med sin musik. Låtar som kärleksförklaringen "Lay Here" och senaste singeln "Divine Design" är som varma kramar från en vän man tycker mycket om. Man trivs och längtar till The Mulligan Brothers sällskap. Turnén startar den 10 maj på Katalin i Uppsala och avslutas den 28 maj på Akkurat i Stockholm.