Dead Man Winter

Dead Man Winter

Tredje artist att presenteras för RRR 2017 är fantastiska DEAD MAN WINTER (feat. Dave Simonett från Trampled By Turtles). De hemma i USA omåttligt populära folk-americanabandet Trampled By Turtles är på paus och sångaren, låtskrivaren och frontmannen Dave Simonett satsar fullt ut på sitt rockigare soloprojekt Dead Man Winter. Vi är omåttligt stolta att få presentera Dead Man Winters första spelningar någonsin i Skandinavien på RRR2017!

Tio låtar som bara sitter redan vid första lyssningen. Tio låtar som direkt går på repeat. Låter det omodernt och som svunna tider? Kanske lite, men det är fortfarande vad som krävs för att få oss lyssnare att inte byta skiva på spelaren eller rastlöst hoppa på nästa förslag från Spotifys raffinerade listsystem. DEAD MAN WINTER har med "Furnace" gjort ett sådant "omodernt" men nästan beroendeframkallande album. Det finns toppar som Spotify-favoriterna "This House Is On Fire" och "Destroyer" men det är främst ett genomstarkt album som visar upp Dave som en av americanans riktigt starka låtskrivare. Det är innerligt, personligt och genuint men alltid med det direkta och hittiga anslag som hjälpt Trampled By Turtles till det stora band de är idag.

De få vet är att Trampled By Turtles startade som ett sidoprojekt till den musiken som ligger Dave närmast om hjärtat, nämligen sång-orienterad americana-färgad rock i kung Springsteens eller varför inte låtgeniet Jackson Brownes anda. Efter en uppslitande skilsmässa fanns inte rätta glöden för TBT och Dave bestämde sig för att återvända mot det musikaliska landskap som han startat i en gång. "Furnace" är en skilsmässoplatta som värkte fram trots att Dave säger sig inte gilla såna:

"I'm not even that big of a fan of breakup records, myself," he says. "I mean, there's some I really love. Like Blood on the Tracks, fuck, I love it. But it was just kind of a necessary — that's the only way I know how to let it out. It would have been pretty hard to write about anything else at the time."

Dead Man Winter uppträder solo på Rolling Rootsy Revue.