Cordovas

Med målmedvetenhet, översvallande musikalitet, passion och kärlek har Cordovas sakta men säkert kopplat ett stadigt grepp om den ständigt växande skandinaviska publiken. Bandet är ett inspirerat och vältrimmat monster på scen. Den rastlös energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar tradition med oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter.

Cordovas har en alldeles speciell relation med publiken i Skandinavien. För varje turné de gör blir publiken allt större. Och mer entusiastisk. För Cordovas levererar alltid. Energi, spelglädje och en ibland hisnande musikalitet. Sommaren 2023 kommer ett nytt album producerat av Cory Hanson (Wand) och de återvänder till Skandinavien med nytt låtmaterial i bagaget. Dessutom mer spelsugna än nånsin, vilket inte vill säga så lite när det gäller Cordovas!

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte "projektet" Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra. De tusen skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och vi var en hel del nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte fanns.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna, som var helt hysteriskt bra. Det visade sig att den långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövde för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band. Fast slutföra är fel ord. Alla som följt Cordovas de senaste åren vet att bandet är i ständig utveckling. Inget är så bra att det inte kan bli ännu bättre!

Den slutsålda debutplattan trycktes upp på nytt och gavs ut i Europa 2017. Pressen och publiken jublade och sedan dess har Cordovas kört på med full styrka. I bandet finns en samling starka personligheter som på något sätt lyckas förenas i ett urstarkt kollektiv. Briljanta solon finns det utrymme för bara om det stärker helheten och flummiga, improviserade instrumentalpartier kan man kosta på sig om de tillför något till grupparbetet. Cordovas är en väloljad maskin som hittat en underbar balans mellan precision och galenskap.

2018 skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO och de två senaste plattorna "That Santa Fe Channel" och "Destiny Hotel" öppnade många nya dörrar för bandet, framför allt hemma i USA. Och i sommar kommer som sagt ett nytt efterlängtat album från Cordovas

East Nashville Americana rockers Cordovas are taking their place amongst the musical lineage of cosmic country greats like Gram Parsons, Americana poster kids Uncle Tupelo, the New Riders of the Purple Sage, and the early roots-rock of Little Feat. Led by Joe Firstman, the band is set to release it debut album That Santa Fe Channel on Aug. 10. Produced by The Milk Carton Kids' Kenneth Pattengale, it's a collection of songs anchored with electric guitars, rhythms and grooves that usher the songs along, mellifluous pedal steel, and sweet, sweet harmonies.

Av NPR Music

Konserter Cordovas Summer Tour 2023

DatumScenFörköp
2023-06-28Pustervik, GöteborgFörköp
2023-06-29John Dee, OsloFörköp
2023-06-30Hwitan, FalkenbergFörköp
2023-07-01Garage, HöganäsFörköp
2023-07-02Carlas Café, ÖlandFörköp
2023-07-03Ekermanska Malmgården, StockholmFörköp
2023-07-04Tranås Americana Festival 2023 - Plan B, TranåsFörköp
2023-07-05Folk å Rock, MalmöFörköp

Hemsida

Cordovas Cordovas

Press & promoter service

84257bytesCordovas - AdMat.pdf

Musik

Cordovas Cordovas

Video