J.P. Harris & Chance McCoy

JP HARRIS & CHANCE MCCOY TILL SKANDINAVIEN!

"Större kan det ju inte bli inom genren" svarade en av våra lokala arrangörer extatiskt när vi skickade ut denna förfrågan. Bara att hålla med - när Nashvillekändisen JP Harris ger sig ut på Europaturné i duosättning med Chance McCoy från självaste Old Crow Medicine Show så är det dels en big deal för alla med smak för traditionell country, men kanske främst för den stora och entusiastiska oldtimepubliken som länge suktat efter detta.
Det är därför med mycket stort nöje Rootsy Music presenterar denna superduo på Skandinavienturné i februari och mars! Vi har fått lägga vantarna på sex exklusiva datum från söder till norr.

JP och Chance möttes under omständigheter som kan te sig något annorlunda mot många andra duor: under en veckolång, lerig fiddler's convention bland bergen i West Virginia, för många år sedan. Under de efterföljande tio åren fortsatte de att springa på varandra slumpmässigt och det slutade varje gång med att de drack sig packade på maltwhisky och förlorade sig i gamla traditionella fiol-och-banjo-låtar från 1800-talet som de båda älskar innerligt.
Med tiden bildade JP Harris sitt ryktbara honky tonk-band JP Harris & The Tough Choices (som turnerat i Skandinavien både 2015 och 2016), medan Chance McCoy gick vidare och anslöt sig till det Grammy-belönade Old Crow Medicine Show vars skivor i dagsläget sålt flera gånger platina.

Med tiden förde dessa separata karriärer dem båda till Nashville, och det var dags att ta nästa steg - åka ut på vägarna med en eklektisk mix av rock, country och traditionell amerikansk folkmusik. Vi vågar utlova sex stycken ytterst minnesvärda kvällar.

Kontakt:


Daniel Josefsson
+46 (0) 761 171027