Radio Birds

Radio Birds

RADIO BIRDS (ATLANTA, GA) KOMMER TILL SKANDINAVIEN I JANUARI!

Vi är otroligt glada att berätta att souliga sydstatsrockarna Radio Birds från Atlanta, Georgia har valt att förlägga fyra av spelningarna på sin första Europaturné till våra breddgrader. I slutet av januari kommer de hit för att värma våra frusna själar.

Sydstatsrocken är i bra skick 2016. Den genre som ursprungligen plockade ungefär lika stora delar från rock, country och blues - och gav oss för evigt odödliga grupper som Lynyrd Skynyrd, Blackfoot, Allman Brothers Band, ZZ Top, Little Feat, Molly Hatchet samt The Fabulous Thunderbirds - har överlevt ända in i 2000-talet, och är nog mer välmående än på länge. Om detta vittnar exempelvis det breda genomslaget hos ett gäng som Blackberry Smoke.
Radio Birds tillhör det unga gardet i genren, än så länge har killarna blott tre år under bältet, men är garanterat ett namn som vi kommer att få höra mer av i framtiden. Radio Birds har ett extra skarpladdat vapen i den kraftfulla Joe Cocker-rösten hos Justin Keller, som i sin tur backas upp av ett otroligt tight band bestående av gitarristen Mike Ford, Chase Lamondo på bas och trumslagaren Colin Dean.
Det här är souldoftande sydstatsrock med stora känslor, med nerverna utanpå och med en spelskicklighet och träffsäkerhet som springer i cirklar runt flera av sina kolleger i genren.

Sedan bandets bildande har allt gått i en rasande takt, och anledningarna till detta är två: Bandets oemotståndliga karaktär på scenen, samt deras omisskännligt unika sound. Det är ett sound som bygger på en rak grundprincip: good ol' rock'n'roll med en distinkt dåtidskänsla, utan att för den sakens skull fastna i retroaktiva wannabe-tendenser. Det är inte rent, det är inte simpelt men heller inte särskilt komplicerat. Det är inte heller ytterligare något gatusmart försök att skapa ett nästa logiskt steg i återuppväckandet av en tidigare populär genre från sjuttiotalet. Nej, Radio Birds kan i stället sammanfattas som fyra killar som skriver musik med grundinställningen att den måste spelas live, och den måste framföras överallt. Det är den inställningen som i januari för första gången leder bandet - med fjolårets oemotståndliga albumdebut "Contemporary American slang" i bagaget - över Atlanten för sin första Europaturné.