Aaron Lee Tasjan

Aaron Lee Tasjan

I januari gjorde Aaron Lee Tasjan en räcka minst sagt hyllade solokonserter i Sverige och Norge. Många har kontaktat oss och tycker det är en av de vassaste artister vi haft på turné och själva blev vi helt golvade av Aarons totala scennärvaro och fantastiska sånger. Det är få som klarar att spela solo i 2 timmar för en ny publik och ha publiken i ett järngrepp hela tiden. Aaron visade sig ha samma självklara geni som exempelvis ikoner som John Prine har. Men vi vet att det finns en nivå till med band. så ännu lyckligare blev vi när vi förstod att Aaron ville komma tillbaka med band och redan i sommar. I den stunden bestämde vi oss för att göra RRR 2017, för Aaron är den perfekta artisten för festivalen. Vi är därför omåttligt glada att kunna hälsa Aaron tillbaka till Rootsyland och som andra artist att presenteras till 2017 års upplaga av Rolling Rootsy Revue!

"Vi har att göra med en synnerligen kompetent rock- och countryarkeolog som studerat de gamla mästarna och redan tagit examen, 29 år gammal" skriver Virtanen vidare och det är bara att hålla med. Ibland känns det som att resa i hela den amerikanska musikskatten när man lyssnar på Tasjans musik. Det haglar av referenser till de största ikonerna när man lyssnar på eller läser om Tasjan. Tom Petty, Randy Newman, Harry Nilsson, Guy Clark, Gram Parsons, The Rolling Stones, The Allman Brothers osv. osv. Men mest av allt kanske Tasjan är en annan americana-hippies okrönta arvinge? Todd Snider ande känns ofta närvarande när man lyssnar på Tasjans låtar. Inte för att båda har boat in sig i det bohemiska East Nashville utan mer att båda verkar ha en naturlig eklektisk inställning till musiken och en värme och självdistanserad humor som man alltför sällan möter.


Tasjans nya skiva "Silver Tears" är släppt på "New West" och är en helt naturlig fortsättning till den hyllade debuten "In The Blazes". Den är producerad av Eli Thomson (Father John Misty's band) och bandet består av Thomson, David Vandervelde, Frank Lenz (Starflyer 59, Richard Swift), Dan Bailey (First Aid Kit), Max Hart (Guster) and Charlie Peterson. Tasjan övergav Nashville för inspelningen och sökte sig bl.a, till Elliot Smiths förra studio New Monkeys i södra Californien. Skivan kommer att släppas i Europa den 6 januari. Uncut utnämner den till "The americana-album of the month" i nästa nummer och strålande recensioner är att vänta från de andra drakarna Mojo och Q. I USA togs "Silver Tears" emot med strålande recensioner och hyllningar i tidningar som New York Times, Wall Street Journal och Rolling Stones Magazine och ligger på årsbästalistor på ansedda medier som American Songwriter Magazine, NPR, The Tennessean och Glide.

"Han är en perfekt stilist och makalös gitarrist. Jag är så glad. Det finns en klar möjlighet att Aaron Lee Tasjan är ett geni."

Av Fredrik Virtanen – Aftonbladet.

"Till att börja med gör vi nog bäst i att konstatera vad Aaron Lee Tasjans album In The Blazes inte är. Det är inte modernt. Det är inte djupt. Det säger inte heller särskilt mycket om samhällets strukturer. Men det svänger! Det svänger … mycket."

Av ⅚ i Gaffa

Konserter

DatumScenFörköp
2017-07-02Solhällan RRR 2017, LöderupFörköp
2017-07-04Hwitan RRR 2017, FalkenbergFörköp
2017-07-05Pustervik RRR 2017, GöteborgFörköp
2017-07-06John Dee RRR 2017, OsloFörköp
2017-07-07Kägelbanan RRR 2017, StockholmFörköp
2017-07-08Katalin RRR 2017, UppsalaFörköp