American Aquarium

American Aquarium

Turnén flyttad till hösten 2022!

Trots, eller kanske tack vare, 20 hårda år i turnébussen är American Aquarium och frontmanna BJ Barham fortfarande här och bättre än någonsin. Sedan några år tillbaka är Barham nykter och vid sidan av musiken är familjen högsta prioritet. Ett lugn och en balans i tillvaron som gjort Barham gott. Han har mognat som artist och som låtskrivare och är helt på att göra jobbet som krävs för att nå ut till sin publik.

I maj 2020 släpptes American Aquariums nya album "Lamentations", producerat av Shooter Jennings. Plattan har hyllats i princip överallt och det skulle förvåna om plattan inte hamnar på åtskilliga årsbästa-listor.

Det var meningen att American Aquarium skulle turnerat i Skandinavien hösten 2020 men det satte pandemin P för. Men i oktober 2021 är det dags för ett kärt återseende med den skandinaviska publiken då American Aquarium kommer hit för sex spelningar. Välkomna tillbaka!

American Aquarium är bandet som är nästan omöjligt att inte älska. Vi vet inget band som så enträget byggt sin fanbase genom att bara spela och turnera på och samtidigt se till att vara under ständig utveckling. För alla oss som inte kan motstå band och artister som Drive-By Truckers, Chris Knight eller Turnpike Troubadours är American Aquarium mitt i prick. BJ Barham har hittat sitt sätt att förvalta arvet efter uppenbara förebilder som som Woody Guthrie och Bruce Springsteen. Det är musik ofta för och om den hårt arbetande människan och bandet har utvecklat sina helt egna melodier runt det. Man hör direkt att man lyssnar på American Aquarium samtidigt som så mycket annat man gillar flimrar förbi.

Live har bandets sanslösa turnerande skapat ett monster. Det är en närmast helig upplevelse att få uppleva ett band som spelat långt över 1000 konserter på de mest skilda ställen och för all typ av publik. Ännu mer sedan BJ bestämde sig för att bli nykter och lägga allt fokus på musiken och bandets kvalitet.

"Wolves is an album that still finds Barham and American Aquarium doing a lot of staring out at the horizon, sometimes near and sometimes far. But on this record, it's a different horizon, one that's richer and perhaps just a bit closer to the promised land."

Av Paste Magazine

"American Aquarium's punky, pissed-off country-rock still packs a dangerous punch — just listen to the title track, which compares the frontman's vices to a pack of predators — but Wolves focuses on the promise of new beginnings rather than the drunken confusion of last call."

Av Andrew Leahey, Rolling Stones Magazine.