Will Kimbrough

Will Kimbrough

Rootsy Approved artist nummer 1! The Alien! Instrumentalist of the year! Listan på beskrivningar och utnämningar som hyllar Will Kimbrough kan göras oändligt lång. När han turnerade Sverige förra året så kom han hit som en av americana-världens mest respekterade och underskattade artister och musikarbetare. En man som förgyllt många mer framgångsrika artisters skivor och shower med sin tillsynes oändliga musikalitet och kreativitet.

När han kommer tillbaka den här gången är det samma Will men ändå annorlunda. Trots en fantastisk karriär så har Will klivit upp ett rejält steg det senaste året. Han är idag Emmylou Harris förse gitarrist i hennes makalösa kompband ”The Red Dirt Band”. Han varit många stora artisters gitarrist men att bli utvald av Emmylou är nog de flestas dröm inom americana-världen. Att ställa sig i kanon efter James Burton, Albert Lee och Buddy Miller är så klart smickrande men också ett kvitto på att man är en av de stora. Genom tiderna!

Med sig har Will en av de mest hyllade kvinnliga artisterna inom americanan. Birgitte DeMeyer kommer supporta Will och har en ny hylllad skiva med sig som är inspelad med hjälp av Will och flera av de finaste musikerna Nashville har att erbjuda.

A smart, deserving songwriter. A well-kept secret

Av Parke Puterbauh, Rolling Stone

His records make me jealous. So do his songs.

Av Todd Snider

Father, friend, singer, songwriter, poet, producer, musician, collaborator, tireless worker, reader, free thinker, fox-hole buddy, and INSPIRATION are some of the attributes that come to mind when I think of Will Kimbrough. Perhaps the best thing I can say about Will Kimbrough is this: When I grow up I want to be like him.

Av Rodney Crowell

Hemsida

Will Kimrough´s Official homepage Will Kimrough´s Official homepage

Press & promoter service

4069940bytes170.jpg

1602562bytes171.jpg

Musik

Wings Wings

Video


Rootsy Approved - Introducing Americana Music Vol 1: Will Kimbrough

Will Kimbrough
Rootsy Approved - Introducing Americana Music Vol 1: Will Kimbrough

Buy

Poster (352 x 602 mm) Numrerad upplaga

Will Kimbrough
Poster (352 x 602 mm) Numrerad upplaga

Buy