Patty Griffin

Patty Griffin

Få americana-artister är mer prisade och älskade än sångerskan och låtskrivaren Patty Griffin. 2007 blev hon framröstad till Best Artist på AMA galan i Nashville och 2010 blev hon belönad med en Grammis för sitt gospelalbum “Downtown Church”. Förutom framgångar med sina soloskivor har Patty även varit med i Robert Plants och Buddy Millers Americana succé The Band of Joy och artistkollegor som Emmylou Harris, Joan Baez, The Dixies Chicks, Miranda Lambert, Bette Midler och Salomon Burke har spelat in hennes sånger. Det är med varmt hjärta vi kan presentera Patty Griffins första Sverige-turné sedan 2005!

Patty är aktuell med sin sitt senaste och tionde album “Servant Of Love”. Likt de övriga skivorna glider hon och musikerna mellan olika genre både med instrumentering och sound ständigt med sin särpräglade röst och sina sånger som riktmärke. Patty Griffin är en utsökt textförfattare och det har blivit lite av hennes specialitet att skriva karaktärsdrivna poetiska berättelser. Hon har beskrivits som musikens svar på John Steinbeck i sitt sätt att empatiskt skapa berättelser om de mest skilda men spännande och älskvärda karaktärer och dess öden. Alltid med samma tema, att kärlek existerar och att kärlek är viktigt och att kärlek är en viktig urkraft i allt mänskligt.

Rootsy Music är omåttligt lyckliga över att få ta emot och hylla en av Americanans största och mest älskade artister. Välkommen Patty Graffin!

”För man kan inte komma ifrån det: Patty Griffin låter mer angelägen och mer inspirerad än på länge. Hon har alltid haft en ytterst utvecklad känsla för melodier och här kläds den i både tradition och nutid. Hon rör sig ledigt mellan klassisk americana, country och västerländsk folk, och inget känns sökt eller animerat, snarare som ett imperativ, som musik som bara måste fram, som måste höras, som måste spridas

Av 5/6 i GAFFA för ”Servant Of Love”

Lyssna till den sorgesamma och vackra Rider of days, eller den smått hypnotiska Everything’s changed. Eller … vilken av de tretton sångerna som helst. De är tämligen oemotståndliga.

Av Lira om "Servant Of Love"

Konserter

DatumScenFörköp
2016-06-15Bergenfest, BergenFörköp
2016-06-17Bryggarsalen, StockholmFörköp
2016-06-18Katalin, UppsalaFörköp
2016-06-20Folk å Rock, MalmöFörköp
2016-06-21Liseberg, GöteborgFörköp
2016-06-22Borggården, HalmstadFörköp