Patty Griffin

Patty Griffin

Få americana-artister är mer prisade och älskade än sångerskan och låtskrivaren Patty Griffin. 2007 blev hon framröstad till Best Artist på AMA galan i Nashville och 2010 blev hon belönad med en Grammis för sitt gospelalbum "Downtown Church". Förutom framgångar med sina soloskivor har Patty även varit med i Robert Plants och Buddy Millers Americana succé The Band of Joy och artistkollegor som Emmylou Harris, Joan Baez, The Dixies Chicks, Miranda Lambert, Bette Midler och Salomon Burke har spelat in hennes sånger. Det är med stolthet och glädje vi kan presentera Patty Griffin med band i Skandinavien i augusti 2019!

Patty Griffin släpper ett nytt, självbetitlat album i dagarna och precis som på hennes tidigare album rör hon sig obekymrat mellan olika genrer och sound, ständigt med sin särpräglade röst och sina sånger som röd tråd. Patty Griffin är en utsökt textförfattare och det har blivit lite av hennes specialitet att skriva karaktärsdrivna poetiska berättelser. Hon har beskrivits som musikens svar på John Steinbeck i sitt sätt att empatiskt skapa berättelser om spännande och älskvärda karaktärer och deras öden. Alltid med samma obändliga tro på kärleken och mänskligheten.


”För man kan inte komma ifrån det: Patty Griffin låter mer angelägen och mer inspirerad än på länge. Hon har alltid haft en ytterst utvecklad känsla för melodier och här kläds den i både tradition och nutid. Hon rör sig ledigt mellan klassisk americana, country och västerländsk folk, och inget känns sökt eller animerat, snarare som ett imperativ, som musik som bara måste fram, som måste höras, som måste spridas

Av 5/6 i GAFFA för ”Servant Of Love”

Lyssna till den sorgesamma och vackra Rider of days, eller den smått hypnotiska Everything’s changed. Eller … vilken av de tretton sångerna som helst. De är tämligen oemotståndliga.

Av Lira om "Servant Of Love"