Patty Griffin

Patty Griffin

Få americana-artister är mer prisade och älskade än sångerskan och låtskrivaren Patty Griffin. 2007 blev hon framröstad till Best Artist på AMA galan i Nashville och 2010 blev hon belönad med en Grammis för sitt gospelalbum "Downtown Church". Förutom framgångar med sina soloskivor har Patty även varit med i Robert Plants och Buddy Millers Americana succé The Band of Joy och artistkollegor som Emmylou Harris, Joan Baez, The Dixies Chicks, Miranda Lambert, Bette Midler och Solomon Burke har spelat in hennes sånger. Det är med stolthet och glädje vi kan presentera Patty Griffin med band i Sverige augusti 2019!

I våras släppte Patty Griffin sitt nya självbetitlade album och det har hyllats unisont. Låtarna är skrivna under en sjukdomsperiod då Griffin behandlades för bröstcancer. Precis som på hennes tidigare album rör hon sig obekymrat mellan olika genrer och sound, ständigt med sin särpräglade röst och sina sånger som röd tråd. Patty Griffin är en utsökt textförfattare och det har blivit lite av hennes specialitet att skriva karaktärsdrivna poetiska berättelser. Hon har beskrivits som musikens svar på John Steinbeck i sitt sätt att empatiskt skapa berättelser om spännande och älskvärda karaktärer och deras öden. Alltid med samma obändliga tro på kärleken och mänskligheten.


Det är låtar som vinner i längden, alla tretton. Den enkla, förlösande finalen "Just the same", framförd ensam vid pianot, hade inte varit densamma om den inte föregåtts av den molande bluesen "The wheeel", med en fränt fuzzad gitarr, eller den starka "Coins", gjord som duett med själsfränden Robert Plant.

Av Håkan Engström, Sydsvenskan

Det finns ofta något mässande hypnotiskt över Griffins låtar som gör att de letar sig in och biter fast, en frenesi och desperation som är svår att värja sig mot.

Av Pierre Eriksson, Lira

There is no question that veteran singer-songwriter Patty Griffin's stunning 2015 release Servant Of Love was a milestone in her two decade and counting career. Nearly four years later, this self-titled follow-up confirms the previous set was no fluke.

Av American Songwriter

Konserter Patty Griffin Summer Tour 2019

DatumScenFörköp
2019-08-16Lasse i Parken, StockholmFörköp
2019-08-17Oskarshamnsfesten, Oskarshamn
2019-08-18Solhällan, LöderupFörköp
2019-08-20Kulturhuset Najaden, HalmstadFörköp
2019-08-22Gävle Konsertus, GävleFörköp