Rootsy Summer Fest 2023

Rootsy Summer Fest 2023

Rootsy Summer Fest är tillbaka för fjärde gången! Tre dagar med utsökt musik, god mat och dryck och goda vänner på Hwitan i Falkenberg, vid Ätrans strand. En annorlunda festival, långt ifrån rockfestivalerna gyttjebad och dåliga snabbmat. Du kan se och höra alla artisterna utan stress och hinner dessutom prata med gamla och nya vänner.

Festivalbiljetten för alla tre dagar kostar endast 990:- om du är en "early bird" och köper innan den 2 juni. Alltså bara 330: per dag. Ordinarie pris därefter är 1295:- för tredagars-biljett. Endagarsbiljetter släpps efterhand som programmet blir klart (fre 545:-, lör 595:-, sön 495:-).

Biljetter på Rootsylivefalkenberg.se eller Ticketmaster.

JESPER LINDELL BAND FEAT BRUNNSVIK HORNS
Att offentliggöra Jesper Lindell Band som första namn på Rootsy Summer Fest 23 känns självklart! Det senaste dryga året har Jesper och hans band gått från att vara ett bra lokalt band till att blir ett av Sveriges om inte Europas bästa band. 100 spelningar förra året, utsålda konserter på Pustervik, Nalen och Folk å Rock i år och några stora internationella festivaler har format bandet till en inspirerad och extremt samspelt organism. Spelningen på Rootsy Summer Fest blir den enda med Brunnsvik Horns i sommar. Missa inte!
________________________________________________________________________________
EMILY SCOTT ROBINSON
Förra året gjorde hon succé på Sthlm Americana och vi är stolta och glada att Emily Scott Robinson nu väljer att gästa Rootsy Summer Fest! Den Colorado-baserade sångerskan och låtskrivaren är knuten till salige John Prines etikett Oh Boy och det är knappast någon slump. Hon är en berättare av format och utan tvekan ett av de mest intressanta namnen på dagens country/folk-scen.
__________________________________________________________________________________
ISRAEL NASH

Han har väl egentligen aldrig varit borta från scenen, bara legat lite lågt ett tag. Oavsett, nu är Israel Nash tillbaka med full kraft! Han och bandet kommer till Rootsy Summer Fest med inte mindre än fyra nya album som har släppts eller ska släppas under året - "Moods", "Ozarker", "Sweetheart of the Rodeo" och "Colorwheels". "Ozarker" är huvudnumret i kvartetten och en återgång till den melodiösa heartland-rocken som vi förälskade oss i redan på klassikern "Barn Doors and Concrete Floors".
_________________________________________________________________________________
VIOLET BELL
"One of the best duos working in Americana today" säger tidskriften No Depression och vi säger inte emot! Violet Bell hör till den nya, yngre generationen på den amerikanska folk/americana-scenen. Med Lizzy Ross fantastiska röst i fronten och Omar Ruiz-Lopez på gitarr, fiol och banjo, tänjer Violet Bell på folkmusikens gränser utan att någonsin tappa fotfästet.
_________________________________________________________________________________
CALEB CAUDLE BAND
Caleb Caudle från North Carolina värmde många svenska vinterhjärtan när han turnerade solo här i januari och februari. En lyckad mix av Texas singer/songwriter och folkpoet från Appalacherna. Genom flitigt turnerande och flera hyllade album har han hittat ett alldeles eget tilltal och framstår idag som en av de stora i genren. På mångas begäran återvänder nu Caleb Caudle till Sverige och Rootsy Summer Fest, denna gång i sällskap med sitt förnämliga turnéband.
__________________________________________________________________________________
SCOTT BALLEW
Scott Ballew är en låtskrivare och filmskapare från Austin, Texas. I över 15 år har han jobbat med film vilket så klart satt sin prägel på hans låtskriveri också. Inte minst den dokumentär om kultartisten Terry Allen, som Ballew regisserade. Ballew släppte sitt första album "Talking to the Mountains" 2021, förra året kom uppföljaren "Leisure Rodeo" och i vintras en EP med covers, "Middle Age Crazy". Och tredje albumet "Rio Bravo" är på gång under året. Scott Ballew har hittat en kreativ guldåder. Möt en av Texas mest spännande låtskrivare och sångare på Rootsy Summer Fest 23!
________________________________________________________________________________
JIM LAUDERDALE AND THE GAME CHANGERS
"Jim Lauderdale is a consummate entertainer, a sharp dressed man as well, a terrific songwriter and a great singer."– George Strait
"He's a man of great style, an exceptional songwriter and tremendous singer" – Elvis Costello
Jim Lauderdale, en av americana- och country-musikens giganter, kommer till Rootsy Summer Fest 23! En framgångsrik låtskrivare som levererat åtskilliga country hits åt andra artister men även en stark och mångsidig artist i eget namn. En countrymusikens renässansman och en stor entertainer. Vi är stolta och glada att välkomna Jim Lauderdale and The Game Changers till Rootsy Summer Fest 23!
________________________________________________________________________________
BANDITOS
Det har hänt en hel del med Banditos sedan de var i Skandinavien senast. En av original-medlemmarna har lämnat vilket ledde till att den magnifika sångerskan Mary Beth Richardson tagit ytterligare ett steg fram som bandets enda vokalist. Med senaste plattan »Right On« märks även en spännande musikalisk nyorientering. Basen är fortfarande mustig och soul-mättad sydstatsrock, men nu med inslag av retro-pop. Rakare och enklare melodier och ett sound som ibland nästan får en att tänka på Phil Spector.
Banditos alla fans i Skandinavien har väntat länge och nu är det äntligen dags för ett kärt återseende. I år kommer Banditos till Rootsy Summer Fest!
_______________________________________________________________________________
JOHN HOLM
På sjuttiotalet släppte John Holm tre album som ofta räknas till de bästa som givits ut i Sverige; »Sordin«, »Lagt kort ligger« och »Veckans affärer«. 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare var det dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige inför fans som tålmodigt väntat på hans comeback. Holms personliga röst och egensinniga texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Senaste året har han varit aktuell med TV-dokumentären »Det finns så många vägar«, en bok om albumet »Sordin« och en låt i TV-serien »Händelser vid vatten«.
Till Rootsy Summer Fest kommer John Holm med fullt band.
________________________________________________________________________________
THE LOCAL HONEYS
The Local Honeys är en duo från östra Kentuckys bergstrakter förvaltar en lång och stolt tradition av radikal folkmusik. Raka och osminkade sånger om folks liv och vedermödor i kolgruvorna och i de små, isolerade bergssamhällena. Sånger fyllda med empati men även humor och kaxig attityd. Vi är väldigt stolta att kunna välkomna The Local Honeys till Rootsy Summer Fest!
__________________________________________________________________________________
ELLES BAILEY
Brittiska Elles Bailey har fått formidabla hyllningar på hemmaplan, både från blues- och americana-världen. Hon har vunnit UK Americana Awards såväl som UK Blues Awards och när man lyssnar på hennes musik känns det helt logiskt. Utgångspunkten ligger någonstans mellan Memphis och Nashville, med låtar hämtade från country och attityd och känsla från soul/blues. Kanske inte ett helt unikt koncept, men det som gör att Elles Bailey sticker ut från mängden är utan tvekan Rösten. Med en kraftfull och samtidigt känslig stämma sjunger hon själfullt och expressivt utan att krångla till det, rakt och okonstlat!

Konserter Rootsy Summer Fest 23

DatumScenFörköp
2023-08-18Hwitan, FalkenbergFörköp
2023-08-19Hwitan, FalkenbergFörköp
2023-08-20Hwitan, FalkenbergFörköp