Rootsy Summer Fest 2022

Rootsy Music, Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion, med stöd av Musik Hallandia, är stolta och glada att kunna presentera den tredje upplagan av Rootsy Summer Fest, en fantastisk tredagars musikfest i Hwitans sköna trädgård i Falkenberg.

Vad vill vi egentligen med festivalen Rootsy Summer Fest? Varför överhuvudtaget göra en musikfestival när det redan finns så många? Vet inga enkla svar och sanningen är ju att det är en känsla som växer till en idé och som sen blir till… ja just i det här fallet en festival.

På Rootsy Summer Fest får publiken inte bara chansen att uppleva artister som de redan lärt känna och gilla på tidigare turnéer, som The Roseline, Sarah Shook, Bonnie Bishop eller Devon Gilfillan. Eller artister som är "kända" inom genren, som Eilen Jewell, David Ritschard eller Jesper Lindell. Lika viktigt ska det vara att publiken på Rootsy Summer Fest ges möjligheten att möta artister som få hört eller ens vet vilka de är. Vi strävar alltid mot mångfald och en bra fördelning av manliga och kvinnliga artister. Tycker vi har lyckats extra bra i år med kvinnliga inslag i 13 av 19 akter, inte helt enkelt i en mansdominerad americana-värld. På Rootsy Summer Fest finns inga kollisioner (åtminstone inte planerade), den som vill och orkar kan se alla artister och band. En fulländad helg för musikälskaren helt enkelt!

Fredag 19 aug:
Devon Gilfillian (US): En live-artist av rang, på god väg att bli en megastjärna hemma i USA.
Sarah Shook & The Disarmers (US): En välriktad käftsmäll mot det musikaliska patriarkatet, snyggt levererad indie-country med en massa punkkänsla och smartness.

Amythyst Kiah (US): Grammy-nominerad, med en fantastisk röst

Theo Lawrence (F): Klassisk country när den är som bäst!

Sarah Shook & The Disarmers (US)

True Strays (UK): Gör en uppfriskande blandning av alternativ roots americana och blues rock.

Anna Tivel & Jeffery Martin (US): Två suveräna singer/songwriters från Portland, Oregon! Båda med egna framgångsrika karriärer på hemmaplan som under pandemin hittade ett samarbete.

Lördag 20 aug:
David Ritschard: Vilken avslutning vi kommer att få på lördagen med storstadscowboyen David Ritschard eller skall vi som Danska Ekstrabladet utnämna honom till "Kongen af Sverige"!

Eilen Jewell (US): "the queen of the minor key" har redan en stark följarskara i Sverige.
Bonnie Bishop (US): Öppnar fönstret till södern och lämnar kaktustaggarna i hjärtat. Hon är inte bara musiker och sångerska i världsklass utan också en firad låtskrivare.

The Ballroom Thieves (US): Indiepop-americana som redan nått en stor publik.

Bonnie Bishop (US)

Cookies n´ Beans: Efter en fem års lång paus, är Cookies n´Beans tillbaka mer spelsugna än någonsin.

The Heavy Heavy (UK): Ett femmanna-band från Brighton, UK, som snabbt håller på att göra sig ett namn som landets bästa. Ett energi- och glädjefyllt band som bubblar över av kreativitet.

The Roseline (US): Har profilerat sig som ett av de bästa banden i kategorin heartland rock/americana

Kayla Ray (US): Kommer till Skandinavien för första gången. Tag chansen att lyssna på country som den ska låta. Frimodig, jordnära och uppkäftig!

Söndag 21 aug:

Jesper Lindell Band feat. Brunnsvik Horns: Låt er hänföras av riktigt unik "en på miljonen"- talang.

Katie Pruitt (US): Balanserar försiktigt komplexa känslosamma ämnen såsom psykisk ohälsa, destruktiva relationer och utmaningarna i att växa upp som gay i den kristna amerikanska södern.

Whitney Rose (US)
Den kanadensiska countrysångerskan Whitney Rose har sedan länge stulit hjärtat på sin nya hemstad Austin i Texas där hon tillsammans med sitt utsökta band lirar regelbundet på legendariska rock'n'roll-country-garage-rockabilly klubben Continental Club och på hippa honkytonkbaren White Horse. En vintage-country-traditionalist med ett bultande honkytonkhjärta utanpå kragen till sina utsökta thrift-store-countryfynd som blivit något av en stilikon längs de medvetna kvarteren runt South Congress och Lamar.

Taylor Kingman & Theo Lawrence

Kassi Valazza (US): Mörka historier från den vilda västern kombineras med en fin balansgång mellan melankolisk country och psychedelia.

The Heavy Heavy (UK): Ett femmanna-band från Brighton, UK, som snabbt håller på att göra sig ett namn som landets bästa. Ett energi- och glädjefyllt band som bubblar över av kreativitet.

Konserter Rootsy Summer Fest 22

DatumScenFörköp
2022-08-19Hwitan, FalkenbergFörköp
2022-08-20Hwitan, FalkenbergFörköp
2022-08-21Hwitan, FalkenbergFörköp