Iron Country Sisters

Iron Country Sisters debutalbum "The Blue Hidden In" imponerar på många sätt. Nio riktigt starka låtar i och en snygg, smakfull produktion i gränslandet americana/nutida country. Men det som gör att till något utöver det vanliga är Rösterna! De tre systrarna Rautamaa har alla röster som på egen hand går rakt in i själen, men när de harmonierar med varandra blir det ren och oförfalskad magi. Tre röster som matchar varandra perfekt! I fem år har de ägnat sig åt musiken professionellt, men sjungit tillsammans har de gjort i hela sitt liv. Och det hörs sannerligen, stämmorna sitter där de ska.

Och ja, som kanske någon redan gissat…Iron Country Sisters kommer från Finland, Helsingfors närmare bestämt. Genast börjar man som lyssnare leta efter en finsk ton eller särprägel. Finsk vemod? Nja, vemod verkar vara en universell känsla som man hittar lite varstans och det är omöjligt att peka på någon särskilt finskt inslag i Iron Country Sisters musik. De verkar i en amerikansk tradition, men de har en alldeles egen ton och identitet. Inte för att de kommer från Finland utan för att de är Iron Country Sisters!

Iron Country Sisters gör sin första spelning i Sverige den 16 december när de gästar Doug Seegers Country Christmas i Eric Ericsonhallen i Stockholm. I samband med Stockholms-besöket kommer de även att göra Pet Sounds Sessions.

Våren 2020 kommer Iron Country Sisters att turnera i Sverige.