Trapper Schoepp

Trapper Schoepp

Trapper Schoepp och hans band The Shades, har gjort sin egen variant av "Northern Soul" där uppe i Michigan i 10 år nu.

Milwaukees bästa export (Pabst Blue Ribbon inte undantagen) släppte i fjol konceptalbumet "Bay Beach Amusement Park" och att göra en låt om Elvis Presleys favorit-karusell "Zippin Pippin" på nämnda nöjesfält är inte bara roligt genialt, det är helt i linje med bandets hela sound och idé.

Att servera sin publik en helt sanslös mix av poprock med lika delar känslan av sorglöst strandliv och sena, heta klubbkvällar, är en dans på slak lina som de behärskar hela vägen.
Visst finns där Americana-element, men mest hörs ett av Jerry Lee Lewis gamla misshandlade pianon med raketbränsle på tangenterna.Och den där rena, ungdomliga spelglädjen som vissa artister har kvar livet ut, andra inte.

Det här bandet inbjuder till dans på borden och rödkindad upphetsning på dansgolvet. De lockar till mer än "stamp med foten" och lite loj knäböj vid bardisken. Tänk mer "baklänges-saltomortaler", en vild polka och spagat.

Och såklart finns där koklocka. För just som en tror att en hittat kärnan i deras sound, överraskar de och levererar en bombastisk låt som "Settlin´or sleepin´around".

Vänta bara tills du hör dem live, då sveps alla tvivel om eventuella överord, bort.

Trapper har lirat med såväl Jayhawks som med The Wallflowers, så där nånstans ligger en del av storheten.

Bredden som imponerar men samtidigt med en tråd i musiken, lika rubinröd som hans farfars gamla Mercedes Benz från 1964, som Trapper och brorsan Tanner, sjunger om på spåret " Run engine, run".

Live är detta en upplevelse som kommer hamna i 10 i topp-arkivet av årets konserter. Var så säkra!