The White Buffalo

The White Buffalo

Våren 2018 gjorde The White Buffalo med band två succéspelningar i Malmö och Stockholm och sedan dess har många längtat efter ett nytt Skandinavien-besök. De som var på konserterna så klart men kanske framför allt all de som inte lyckades få tag på biljetter förra gången. I juli 2019 får alla en ny chans att möte The White Buffalo då han återvänder till Sverige för tre spelningar!

The White Buffalo eller Jake Smith som den känsloladdade baryton-rösten bakom projektet heter har byggt upp en av den alternativa countryns mest hängivna fanskaror. Med sin bakgrund i country så väl som punk så har TWB skapat sitt egna musikaliska universum och en publik som följer varje steg han tar. Sju starka album och ett målmedvetet turnerande har betalat av sig. Det färska albumet "Darkest Darks, Lightest Lights" är hyllat både av fans och media. Sonic gav skivan 7/10 och ger en bra beskrivning som livar i den motsägelsefulla titeln "Han är bufflig men ändå ömsint. Punkfostrad men innerst inne en storytellerfolksångare av den gamla skolan.".

Det som fick TWB att på riktigt slå igenom, först i hemlandet USA och nu mer och mer i Europa var att skaparna till Kultseriernas kultserie "The Sons Of Anarchy" fick upp ögonen för Jakes sånger och förmåga att skapa känsla och dramatik genom sin röst och musik. Dom har använt flera av TWBs låtar i sina program men främst så har signaturlåten "Come Join The Murder" blivit en hit för alla som följer serien och många andra. Andra av TWB sånger har också använts i andra TV-serier och filmer som Californication och Shelter.

Jake Smith är 44 år och bor med sin familj i en förstad till Los Angeles. Jake turnerar bara kortare perioder för att klara av att vara både en god make och far och samtidigt kreatör och artist. Det förklarar varför det tog honom 20 år som artist att göra sina första konserter i Sverige.

Konserter The White Buffalo Summer Tour 2019

DatumScenFörköp
2019-07-07Solhällan, LöderupFörköp
2019-07-08Fåfängan, StockholmFörköp
2019-07-09TBA, Göteborg