Tyler Childers

Tyler Childers

Tillsammans med Luger har Rootsy Music den mäktiga äran att för första gången presentera Tyler Childers för den svenska publiken. Tyler får med sitt hyllade Sturgill Simpson-producerade debutalbum under armen, värma oss med två ytterst intima januari-konserter på Folk å Rock i Malmö och på lilla Twang i Stockholm.

Mitt i den tekniska revolution som inneburit internet, globalisering och all form av modernisering är soundet av det andra trögare och vardagliga Amerika kanske mer påtagligt än någonsin. Det Amerika som ligger intryckt mellan kusterna och som vi älskar och hatar på samma gång. Det Amerika som skapat den vackraste litteraturen och den coolaste musiken. Det Amerika som är rekvisita och soundtrack till hyllade och älskade TV serier som True Detective och Breaking Bad och filmer som Crazy Heart och Oh Brother Where Art Thou. Det Amerika som skapat kulturella mekkan som Austin, Memphis, Chicago, New Orleans och Nashville, dit vi vallfärdar för att få smaka lite på den magi vi aldrig riktigt kan få till här i Europa. Men samtidigt det Amerika som röstar fram Donald Trump till president och cementerar rasism och galna vapenideal.

Har det någonsin gjorts mer musik och kommit fler artister som förmedlar och på alla olika sätt tolkar soundet av det "andra Amerika"? Tror inte det och mitt i floden av fantastisk musik så hittar vi Tyler Childers från bergen i Kentucky. Han skulle kunna vara en droppe i floden men är mycket mer än så. Frågan är om det finns någon just nu som gör det bättre och innerligare? Jag är säker på att Sturgill Simpson tycker Tyler Chilers är "The Real Deal" och mycket större än en droppe i floden, för annars skulle inte den envisa och åsiktsstarka Kentucky-sonen vika tid från sin egna superheta solokarriär och sätta sitt namn som producent på Tyler Chilers debutskiva.