Steepwater Band, The

Steepwater Band, The

Med fötterna djupt förankrade i 70-talsrock, likt Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones och Free har The Steepwater Band vuxit fram till att bli ett av Amerikas mest spännande rockband. Deras musik har en ärlig och befriande naiv känsla och ger vibbar av tidiga Lynyrd Skynyrd. Frontmannen Jeff Massey gitarrspel har också väckt uppmärksamhet och han nämns allt oftare som en av de ledande gitarristerna.

Under de senaste åren har The Steepwater Band turnerat med storheter soms Gov't Mule, Buddy Guy, Wilco, Taj Mahal, Marc Ford, ZZ Top, T-Model Ford, North Mississippi Allstars, Leon Russell, Drive-By Truckers, Robert Randolph & the Family Band, Cheap Trick, Bad Company and Heart.

Helst skulle jag vilja se The Steepwater Band på en sliten Honky-Tonk någonstans I den amerikanska södern. Jag är dock helt övertygad om att den känslan kommer infinna sig även här I Rootsyland, nu när ett av Amerikas mest spännande rockband kommer till Skandinavien för första gången. De dyker inte heller upp helt tomhänta, utan med sig har dem sin senaste och kritikerrosade skiva "Shake Your Faith". En skiva som många av de amerikanska musikkritikerna menar är deras biljett till att bli ett av dem största namnen inom genren.