Kacy & Clayton

Kacy & Clayton

"Strange Country" hette Kacy & Claytons förra plattan. Och det är ett kul men väldigt förenklande sätt att presentera duons musik. Kanske senaste album-titeln "A sirens song" är lite mer rättvisande.Inte helt oväntat är den proddad av Jeff Tweedy, som snyggt låtit deras sound styra och inte klåfingrat till det på något som helst vis.

Bandet kastar lyssnaren mellan genrer och epoker i pop och rockmusikens mest gyllene ögonblick.

Kusinerna från Saskatchewan har ganska nyligen hamnat på den övre sidan om tjugo-årsstrecket, men musiken de levererar är så tidlöst spännande att det där med ålder och siffror blir totalt ointressant.

Kacy Anderson sjunger rakt in i själen, naket och rent. Melodierna styr och tempot är ofta stillsamt.

`Folksy`är en passande benämning på den musik duon bjuder på. Men det stannar inte där. Det är arrangemangen, de spännande vändningarna och tvära svängarna som lyfter detta ett snäpp över många liknande band.

De började spela för att hitta sina egna musikaliska rötter och båda har en faiblesse för sk. "Murder ballads". Men oftast handlar deras texter om de osjungna vardagshjältarna, hemmafruarna, mammorna, och de män och kvinnor som byggde landet där de bor.
Live har de redan fått ett fantastiskt rykte hemma i Kanada och så även i USA.

Det här bandet ska vi hålla ögonen på, för det gör redan många av deras namnkunniga kollegor. De får mängder av förfrågningar att turnera med alla möjliga, så missa dem för sjutton gubbar inte nu!

"The duo recorded The Siren's Song live on the floor, and favored authenticity over perfection: mistakes seep through as character markings, not blemishes."

Av Rolling Stone Magazine