Gill Landry

Glada nyheter, Gill Landry kommer tillbaka för en turné på Skandinavisk mark!

Louisiana-födde Gill Landry är en singer-songwriter, multiinstrumentalist, fotograf, vägburen luffare och gentleman. Det skulle ta en hel roman för att berätta hans historia. I september kan du återigen uppleva hans äventyrslystna liv i form av texter och musik då han kommer på turné i Sverige och Norge.

Gill har tagit sig runt, genom central-europeiska storstäders myllrande gator, kors och tvärs genom Amerika och dag för dag oftast löst uppehälle och tid för dagdrömmar. Efter att han fått "blodad tand" av musiken i New Orleans och tuggat i sig alla intryck från åtminstone halva Amerika började han skriva låtar; tolka livet från trottoarkanten, berätta sina upplevelser till musik. Gill är kanske mer känd för att spelat gitarr, banjo, pedal steel som bidragande låtskrivare i Old Crow Medicine Show (sedan 2004), men med tredje självbetitlade album är influenserna mellan Dylan och gamla deltablues. Det går inte heller att undgå referenser till både Justin Townes Earl och Rayland Baxter.Gill har trovärdighet, hans låtar bär sina egen persona, och även om de innehåller obehag och overkliga eller otäcka inslag, är det bekant samtidigt som Gill dramatiserar det på armslängds avstånd.Efter att ha levererat några klassiska förkrossade kärlekssånger på sina två första album, beskriver Gill vad publiken kan förvänta sig att tredje albumet kompletterar hans live-set med, "Jag försökte att inte beskriva hur saker och ting kunde eller borde ha varit, utan sökte förståelse för det vackra i vad som är eller har varit, att kunna gå vidare med både medkänsla och vänlighet utan hårda fördömanden av brott eller felsteg.Gill är en artist med gott om integritet som alla kan relatera till och vi på Rootsy Music lovar att du kommer vilja höra mer av honom, om och om igen, det här är varm musik för alla sinnen.

Landry är för skarp berättare, för duktig hantverkare, alltför verklig för att befinna sig på den okända sidan av artister som Tom Waits, John Prine, Steve Earle...

Av Jeff Tamarkin, författare och historiker inom populärmusik

"Funeral In My Heart" is a sad, sweet, acoustical rumination on grief, abounding with fantastical images that Landry delivers so gently that they feel perfectly natural.

Av Ann Powers, NPR Music

He's just as cool and interesting as you'd hope a sometime professional vagrant from Louisiana who always wears a hat, smart boots and knows good whiskey,
to be.

Av Laura Marling

Press & promoter service

11719871bytesGill Landry Press.jpg

44409208bytesGill Landry Poster.pdf

Video