Black Sorrows

Australiska The Black Sorrows är tillbaka med »Endless Sleep«. Ett lysande album med 14 spår som hyllar musikaliska hjältar som på ett eller annat sätt bidragit till att Black Sorrows låter som de gör. Här finns ömsinta och kärleksfulla versioner av låtar som vi normalt förknippar med namn som JJ Cale, Lou Reed, Warren Zevon, Blind Willie McTell, Eddie Hinton, Skip James, John Coltrane, Willie DeVille, Hank Williams och många fler. Låtvalen är kanske inte alltid de mest uppenbara men när man hör Black Sorrows tolkningar framstår de som alldeles självklara.

Att Black Sorrows är tillbaka är en sanning med modifikation och bara sant ur ett europeiskt perspektiv. För i själva verket har de aldrig varit borta. Efter de stora framgångarna i slutet av 80- och början av 90-talet med plattor som »Hold On To Me« och »Harley & Rose« tycktes de försvinna från kartan. Men hemma i Australien har hela tiden fortsatt att göra plattor och turnera och det med hög kvalitet och stor framgång. Det huvudsakliga skälet att de försvann från den europeiska horisonten var att sångaren, låtskrivaren och bandledaren Joe Camilleri drabbades av svår flygrädsla som gjorde att han under lång tid vägrade lämna Australien. Och samtidigt avtog Europas vurm för allt australiskt och publikens blickar och öron riktades åt annat håll.

Men tack vare KBT, eller vad det nu kan vara, har Joe Camilleri nu kommit över sin flygskräck och redan i sommar kommer Black Sorrows att turnera i Europa.

När vi började jobba med den europeiska versionen av »Endless Sleep« kom idén upp med en bonus-CD som i viss mån sammanfattar de 25 åren som gått sedan Black Sorrows senast var aktuella här. Och vilken guldgruva av material det fanns! Bonusplattan »One More Time« bjuder på tretton fantastiska spår, inklusive alla hits. Av rättighetsskäl är några av dem dock inte i originalversion, utan snarare bättre versioner eftersom vi slipper det lätt bedagade 80-talssoundet.

Dags att återupptäcka The Black Sorrows!

Press & promoter service

156147bytesThe Black Sorrows - AdMat.pdf

Merch

Endless Sleep XL

Endless Sleep XL

Buy

Video


Endless Sleep XL

Black Sorrows
Endless Sleep XL

Buy