Sam Outlaw

Sam Outlaw

Sam Outlaw gjorde monumental succé när han besökte Sverige för ett halvår sedan. Med den från underjorden bubblande hiten "Ghost Town" och en hel räcka direkta och fantastiska sånger lockade och knockade han en storpublik. Rootsy Music är glada att så snabbt kunna presentera en ny turné med en ny chans att se den mästerlige låtsmeden från Los Angeles! Den här gången kommer Sam som trio med musikerna Molly Pardon och Reverend Baron som band. Och de turas även om som support på turnén.

Äkta kvalitet räcker långt, även i det överbefolkade gyttret av musik som råder 2016. Nog för att det hjälper en hel del att befinna sig på rätt plats, få uppmärksamhet av rätt personer vid rätt tidpunkt och allt det där, men har du en medfödd musiktalang och spelar in skivor som välter murar kan det vara fullt tillräckligt för att till synes komma från ingenstans och skapa stor uppståndelse.

Under 2015 var pseudonymen Sam Outlaw - född för 33 år sedan i Aberdeen, South Dakota, men sedan tioårsåldern hemmahörande i Los Angeles - countrygenrens kanske allra tydligaste exempel på detta. Eller pseudonym förresten - faktum är att Sam Morgans till synes lökiga artistnamn fanns i släkten sedan tidigare, det var hans mammas riktiga efternamn. Finns det överhuvudtaget några lämpligare förutsättningar för en spirande countrystjärna - med fötterna stadigt förankrade i genrens historia - än att heta Outlaw i efternamn? Troligen inte.

Det skulle väl i så fall vara att redan i ett tidigt skede få uppmärksamhet av självaste Ry Cooder som följaktligen både producerat samt musicerat på "Angeleno", Sam Outlaws hyllade fjolårsalbum som sedan mitten på januari även finns utgivet i Europa.

Själv kallar han sin musik för "SoCal Country", alltså countrymusik från "southern California". I den omgivningen arbetade Sam under många år på reklambyrå innan han fick vad som kanske kan anses vara en regelrätt trettioårskris och bestämde sig för att byta bana. 2014 släpptes debutskivan som snabbt gjorde att han blev bokad för Stagecoach-festivalen och fick in en musikvideo på CMT.

Ja, och på den vägen är det. Sam Outlaw är något stort på spåren, och hans felfritt verkställda countrymusik kommer under många år framöver att vara en kraft att räkna med. Vi är stolta över att ha Sam Outlaw som en del av Rootsy-familjen!

Konserter Sam Outlaw Höst 2016

DatumScenFörköp
2016-10-25Kägelbanan, StockholmFörköp
2016-10-26Hwitan, FalkenbergFörköp
2016-10-27Statt, KarlskogaFörköp
2016-10-28Storsjöteatern, ÖstersundFörköp
2016-10-29Rosengrens, ÖrebroFörköp
2016-10-30Pustervik, GöteborgFörköp
2016-10-31Moriska Paviljongen, MalmöFörköp