Sam Outlaw

Sam Outlaw

Nya albumet "Tenderheart" sköt direkt upp på svenska album-listans 14:e plats och recensenterna bjuder över varandra i betyg! Den enda invändningen som funnits på Sam Outlaws tidigare turnéer i Sverige är att vi längtat efter att få se honom med sitt fulla band. I somras mötte han önskemålen och kom för en handfull sommarspelningar som nästan alla sålde slut. Konserterna var så klart fantastiska och hypen är total för Sam Outlaw. Sveriges Radio spelar Sams "Keep It interesting för fullt och fanskaran bara växer. Därför tar vi tillbaka Sam och bandet för en veckas klubbspelningar i oktober med Michaela Anne som support.

"Sam Outlaw är värd större scener" säger Håkan Steen i sin 4-plus recension i Aftonbladet. Vi håller med och vill dessutom lägga till att så kommer det bli! En sådan supertalang och dessutom skärpt artist som Sam Outlaw är gjord för att lyckas. "Tenderheart" är bara Sams andra skiva och sångerna på de båda är så genomgående starka att varje låt redan känns som klassiker.

En sak som gör Sam Outlaw än mer intressant är hans placering i nuet. Sam Outlaw är otvivelaktigt en countryartist. Mycket är retro i countryn 2017 och kläder och attityd andas ofta gamla tider. Sams musik är klassisk men han tillhör inte bakåtsträvarna. Vi vågar tvärtom påstå att Sam Outlaw är den modernaste och mest radikala countryartisten som finns just nu. I en tid av stora förändringar och polarisering har Sam placerat sig långt ut på skalan som vill se en fortsatt förändring av samhället i progressiv riktning. Sam är långt ifrån den stereotypiska macho-man både den mer kommersiella countryn och exempelvis outlaw-countryn svämmat över av och det är uppenbart att han trivs bäst i band där både tjejer och killar får plats. Sam Outlaw kan beskrivas som en mjukis, men det är en stenhård sådan. Johan Lindqvist skriver i sin recension i GP att "Sam Outlaw har själv konstaterat att han inte är intresserad av några tuffa bad boy-attribut utan ser sina softa, väl genomarbetade sånger som en motreaktion till den stelbenta, konservativa machokultur som drar sin sista suck hela vägen upp i Vita huset." och ger "Tenderheart" ⅘ i betyg.

"Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton."

Av Håkan Steen, Aftonbladet

"»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga."

Av Tony Ernst, Sonic Magazine

"Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan."

Av Johan Lindqvist, GP

"Exceptionally serene and pleasing, Tenderheart is easy to get lost in."

Av NPR

Konserter Sam Outlaw gör klubbspelningar

DatumScenFörköp
2017-10-23Kägelbanan, StockholmFörköp
2017-10-24Kulturkvarteret, KristianstadFörköp
2017-10-25Vega, Köpenhamn
2017-10-26Folk å Rock, MalmoFörköp
2017-10-27Folk å Rock, MalmoFörköp
2017-10-28Majas vid havet, VarbergFörköp
2017-10-29Pustervik, GöteborgFörköp