Drew Holcomb & The Neighbors

Drew Holcomb & The Neighbors

Hur skriver man en presstext om Memphis-födde Drew Holcomb? Artister som Drew är inte lätt att "hypa upp" med en text. Den ödmjuke och anspråkslöse Drew är en väldigt fin låtskrivare och sångare med ett fantastiskt band, flera hyllade skivor och en strålande karriär hemma i USA. Men ändå är det svårt. Drew är en artist så självklar i det han gör att man inte vill dra paralleller med andra artister eller låsa honom i en genre. Han har inga anspråk på att vara varken stjärna eller speciell, ändå är han så speciell att han spelar för fulla hus i USA och är utvald att vara enda nya artisten att hösten 2014 göra en Rootsylive-turné.

Så kanske är det bäst att bara skriva varför vi tycker så mycket om Drew att vi tjatat hit honom och bandet att turnera Skandinavien. Först och främst, vi älskar sångerna. Till skillnad från många artister i samma fält så skriver Drew hits. På nya skivan "Good Light" staplar han dom på hög. Och alla är som special skräddade för lyfta tre nivåer till live. Efter en hel massa konserter med kompetent, duktig och fin americana på AMA 2013 var det en närmast extatisk upplevelse att tränga ihop sig med Drews fans på Highwatt i Nashville och sjunga med i "Good Lights", "Live Forever"eller "What Would I Do Without You".

En annan oemotståndlig sak är Drews genomvarma empati i sånger, sitt artisteri och hela sin framtoning. Han har en sådan värme att det inte går att värja sig när det blandas med sånger som i en bättre värd vore megahits. Texterna är en uppvisning i hur coolt det kan vara i att inte försöka vara cool och svår. Det är få artister som är så filterbefriade mellan hjärtat och pennan. Det känns och är befriande i en ofta distanserad tid. Drew har soul, massa soul.

Och självklart är det rösten som samlar in empatin, melodierna och texterna. Vi älskar Drews stämma och vi vet att många andra snart kommer göra det samma. Ett par veckor innan turnén släpps en specialutgåva av "Good Lights" och den 30 september startar Drews turné. Det är första gången musiken släpps i Europa och första gången vi kan uppleva Drew Holcomb med sitt band The Neighbours live. Sprid den gospeln vidare!

“Overall a great example of rockin’ Americana with introspective singer-songwriter blends
that adds up to an essential listening experience.

Av 4/5 Maverick Magazine

"Mixes full-throttle Americana music with an introspective singer/songwriter approach. It
sounds like the South. It sounds like Tennessee.

Av American Songwriter

Soulful Folk-Rock

Av USA Today

I think it’s in the running for my album of the year!

Av No Depression Magazine

Good Light displays Holcomb's strength as a songwriter while lyrically celebrating his
devotion to wife and bandmate, Ellie, and daughter Emmylou.

Av Paste