The Statesboro Revue

Väl förtjänta av titeln “Road warriors”, har The Statesboro Revue under de senaste sex åren turnérat i 38 av de 50 delstaterna i USA, spelat över 1500 spelningar och nått över 350.000 amerikanska miles på milräknaren.

De har också hunnit med att dela med sig av sin musik utanför USA. Under 2014 besökte TSR Nederländerna, Frankrike, Tyskland, Spanien, Skottland, England och Skandinavien.
Deras hårda arbete grundar sig i den djupa och överväldigande kärleken för den Amerikanska Roots-musiken, vilket bevisas i deras två album, Different Kind of Light som släpptes 2009 och det senaste Ramble On Privilege Creek från 2013
Med förmågan att omfamna folkrock, blues, country, gospel, soul och gammal hederlig rock’n’roll har The Statesboro Revue lyckats att skapa sig en egen unik stämpel i en tid där ifrånstött och oorginell musik har blivit alldagligt. Med hyllningar och klara influenser från The Allman Brothers, The Rolling Stones, The Black Crowes, The Band, Wille and Waylon har detta mångskiftande, men ändå sammanhängande sound rönt internationell uppmärksamhet och en plats på den Amerikanska musikkartan.
Men en topp 5 på den Europeiska Americana Chart listan, 2 topp 30 US Americana releaser, 4 topp 20 Texas Chart singlar, 1 topp 10 Texas Chart singel och en topp 3 på CMT’s Pure 12-Pack Countdown, är det inte konstigt att detta band har utvecklad en blandad kompott av trogna, ”die hard” följare som reser mil efter mil för att få se dem spela deras vilda southern boogie.
The Statesboro Revue har redan hunnit med att öppna för Willie Nelson, The Allman Brothers, Marshall Tucker, Los Lonely Boys, The Fabulous Thunderbirds, Gary Clark Jr och många fler.
The Statesboro Revue är fast beslutna att göra 2015 till deras största år hittills vi kan, eller vill inte göra annat än att heja på.


Ramble On Privilege Creek

The Statesboro Revue
Ramble On Privilege Creek

Buy