The Temperance Movement

The Temperance Movement

The Temperance Movement spelade senast på Sweden Rock 2016. Bandet har skapat en unikt stark relation till Sverige och de svenska fansen och ständigt dyker frågan upp när de kommer tillbaka. Det är därför extra roligt att kunna presentera att det bästa rockbandet i världen kommer tillbaka till Sverige för en veckas turné i oktober!

Även den här gången kommer TTM för att möta den publiken bandet byggt upp utanför de största städerna. Förra svängen kom bandet ganska snart efter att man blivit tvungen att byta gitarist och det var en stor utmaning för bandet. Men vbarje konsert blev till en delseger i TTMs segertåg genom ett mörkt, blåsigt och kallt förvinter-Sverige. Samma råa kyla som vi med vädret bjudit på, har bandet vänt till värme och glädje på klubbarna. Nära på varenda konsert har såld ut och recensionerna har varit lysande för bandets spelningar och de talar sitt tydliga språk. Helsingborgs Dagblad ger bandets avslutande spelning full pott och skriver:
"Sen rullar en mäktig rock'n'roll-maskin igång. Att gitarristen Luke Potashnick nyligen hoppat av och ersatts av Matt White har inte gjort någon skada för tajtheten och svänget, där basisten Nick Fyffe och trummisen Damon Wilson är urstarka motorer… Men när man pratar om TTM kan man aldrig komma undan det faktum att en medlem hamnar i fokus. Sångaren Phil Campbell är en energisk Duracellkanin med en röst som gör det omöjligt att inte nämna namn som Paul Rodgers (Free, Bad Company), Ronnie Van Zant (Lynyrd Skynyrd) eller Chris Robinson (The Black Crowes)… Men TTM är samtidigt hela paketet. De har även låtarna som krävs."??

Uppsala Nyheter skriver om konserten på Katalin i Uppsala: "När ett av världens bästa liveband kliver upp på Katalins scen, då svänger det som tusan redan från de första gitarr-riffen. De öppnade med den nya låten Battle Lines. Det är som en ångvält rullar in på scenen och tar hela lokalen i besittning. Bandet är kollosalt tight och samspelt trots att de har en ny gitarrist sedan någon vecka som ersatt Luke Potashnick."

Bandets resa sedan starten är spektakulär. I hemlandet England är TTM idag ett av de största rockbanden med de mest hängivna fansen. Förutom att bandet blev utsedd till bästa nykomling på Classic Rock Awards säljer de ut legendariska Shepards Bush i London och en rad andra stora konserthus runt om i England.

En fyra månaders lång turné USA med Blackberry Smoke, konserten med The Rolling Stones och stor framgång på radio för singeln "Take It Back" har också öppnat upp det stora landet i väst. Överallt skapar TTM starka band med sina fans. Ryktet säger att countrystjärnan Miranda Lambert har blivit ett av fansen och att hon chartrade ett plan för att få se bandet live i Denver.

Det är mycket amerikanskt och 70-tals doftande rock när man först lyssnar på The Temperance Movement. Referenser görs lätt till Rival Sons, Black Crowes och Blackberry Smoke. Men efter en stund så märker man att det finns något som sticker ut från bandets Americana/Classic Rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av den amerikansk musikskatten finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp, lyssna och bli fans. Alla som gillar och vet var stora brittiska band som The Rolling Stones, Beatles, The Faces, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream hittat sin inspiration vet vad vi menar. TTM följer ett väl beprövat brittiskt framgångsrecept. Man tolkar och hyllar musiken man älskar och beundrar från USA, på ett sätt som både låter fantastiskt och på köpet lockar en jättepublik.