Robbie Fulks

Robbie Fulks

Robbie Fulks har kommit att besöka Skandinavien åtskilliga gånger det senaste decenniet och han har byggt en speciell relation med sin publik. Så det blir många tummar upp nu när han återvänder än en gång.

Robbie Fulks är en country/americana-veteran och sannolikt en av de mest produktiva i branschen. När han inte är på turné är han i studio. Dessutom är kvaliteten på allt han gör förbluffande hög. Senaste platta, 2017 års "Upland Stories", hyllades av pressen och fick två Grammy-nomineringar.

Fulks föddes i York, Pennsylvania och växte upp i diverse småstäder i Pennsylvania, North Carolina och Virginia. Han lärde sig spela gitarr av pappa, banjo genom att lyssna på Earl Scruggs och John Hartford-plattor och fiol på egen hand. Han började på Columbia College i New York City 1980 men hoppade av två år senare för att istället försöka slå sig in på singer/songwriter-scenen i Greenwich Village. Det gick inte så bra..

1983flyttade Fulks till Chicago och gick med i Greg Cahill's Special Consensus Bluegrass Band. Han undervisade på Old Town School of Folk Music från 1984 till 1996 och jobbade som inhyrd låtskrivare på Music Row i Nashville från 1993 till 1998. Hans tidiga soloplattor -- "Country Love Songs" (1996) och "South Mouth" (1997) -- bidrog till att definiera alternativcountry-rörelsen på nittiotalet. På senare tid har hans musik tydligare knutit an till rötterna, oavsett om det handlar om bluegrass, country eller rock 'n' roll.

Förutom country och bluegrass, är Robbie passionerat intresserad av Charles Mingus, P.G. Wodehouse, kvantfysik, sin fru Donna, humor av alla former, matlagning, historia,, Arthur Schopenhauer, skräckfilmer och rågwhisky,, ingen inbördes rangordning.