Lydia Loveless

Lydia Loveless

Lydia sjunger så det blöder och skriver texter som känns utrivna från en ung kvinnas dagbok. Låtar och uttryck är ”pure original”. Lydia Loveless är en äkta artist. Den här gången får vi hit henne i sitt rätta element. Med band, elgitarrer och högre volym. Tillsammans med den lika unge Joe Nolan kommer dom garanterat att sätta många musikälskares hjärta i brand!

När den unga och väldigt begåvade Lydia Loveless var här som Triple Troubadours 2 var känslorna kluvna hos publiken. Ingen ifrågasatte sångerna och Lydias framträdande. Det som skapade oro var hennes totala ovilja att flörta och charma publiken. Det är helt enkelt något som americanapubliken är ovan med. I Lydias fall så är det helt enkelt så att hon är 100% Real Deal. Hon är alldeles för blyg och tjurig för att vara någon till lags och det enda som betyder något för Lydia är musiken. Det är det som gör att vi gillar henne förbehållslöst och det finns många före henne som gått långt med samma egenskaper.

22-åriga Lydia Loveless är född och uppväxt på en farm i lilla Coshocton, Ohio. Idag bor hon i det lite större Columbus, Ohio när hon inte är ute på vägarna och uppträder med sin mix av traditionell kvinnlig country och punkrock. När folk försöker etikettera Lydia blir det ofta lika delar Loretta Lynn och Hank III. Lydia är den främsta kvinnliga artisten i en ung generation som återupptäckt det radikala och punkiga med Patsy Cline, Willie Nelson och Hank Williams.