Matraca Berg

Matraca Berg

Kort och gott – en drömbokning! Ni vet med stor sannolikhet inte vem Matraca är och det är inte konstigt. Matraca smög sig in på Rootsy-kontoret för ett par år sedan med skivan ”Dreaming Fields”, fastnade i CD spelaren mycket pga. av Matracas nakna röst och suveräna sånger. Några månader senare satt vi framför en scen i Nashville och såg den skygga Matraca göra en av de starkaste konserter vi upplevt. Matracas omvittnade scenrädsla gör att hon bara spelar ute när hon verkligen vill. Hennes turnéplan är oftast tom. Det gör RRR 2014s bokning av Matraca Berg ytterst exklusiv. När vi utan stort hopp kontaktade henne för att spela på RRR 2014 sa hon överaskande ja direkt. Det är vi mycket glada och tacksamma för. 

Matracas jobb och levebröd är egentligen som professionell låtskrivare i yttersta världsklass. Som en av de yngsta någonsin valdes hon in i Nashville Songwriters Hall Of Fame. Matraca har blivit Grammynominerad tre gånger, är en fullständigt unik låtskrivartalang och, till skillnad från de flesta andra, en artist som bokstavligen fostrats i Nashville. Hon hade sin första listetta når hon var 18 år och fick första Grammynomineringen som 22-åring. Matraca är uppväxt i Nashville med låtskrivarlegender och ”Hall Of Famers” som Harlan Howard, Dave Purvey och Red Lane hängande hemma i huset. Speciellt arvet efter Harlan Howard värderar hon högt i sitt låtskriveri. Även om hon alltid skriver som kvinna och från kvinnors perspektiv. Med låten ”Strawberry Wine” vann Matraca CMAs pris för ”Song Of The Year” 1997 på den stora countrygalan i Nashville.

Det är dock inte därför Matraca kommer och uppträder i Skandinavien för första gången. Det är för att vi älskar hennes röst och hennes artisteri och värderar henne som en av de största kvinnliga artisterna inom americanamusiken idag!

Hemsida

Offical homegage Offical homegage

Press & promoter service

13149859bytesMatraca_Berg_1.jpg

Video


The Dreamng Fields

Matraca Berg
The Dreamng Fields

Buy