Israel Nash

Israel Nash

EXKLUSIVT!

Israel Nash kommer till Skandinavien för bara fyra intima men garanterat kosmiska headliner-konserter i mars. Israel kallar konserterna för "a mix of songs and storys". Konserten hämtar låtar från hela hela Israels karriär och han utlovar att spela låtar han inte spelat på väldigt länge och låtar han gillar men som aldrig hamnat på albumen. Han uppträder som duo med sin ständige vapendragare Eric Swanson på pedal-steel och gitarr. Skynda att säkra biljett!

Få artister har på ett så genuint sätt etablerat en lojal och stor skara fans i Skandinavien som Israel Nash. Genom flitigt turnerande, anmärkningsvärt starka och jämna konserter och ett allt mer utmejslat artisteri och albumskapande, är han kanske den starkast lysande Americana-stjärnan i Sverige just nu. Han går alltid sina egna vägar vilket gör att vi som gillar honom alltid måste välja att följa. Och det gör vi så klart. Just nu är Israel aktuell med en kommande klädkollektion på Indigofera, en EP med grannarna i Hill Country som dom kallar just för "Neighbors" och stora supportturnéer med Band Of Horses.

Vi är många som blir lika chockade varje gång vi ser en ny konsert med Israel Nash. Ibland liksom glömmer man kraften i konserterna, men när man väl står där igen sköljs man över av Israels starka röst och karisma och bandets absoluta förmåga att bidra till helheten och Israels musikaliska vision. Det är få som inte ser en framtida stor rockstjärna i Israel Nash. Fredrik Virtanen skrev i Aftonbladet om Silver Seasons: "Otroligt. Före detta Gripka kan inte sluta göra ­lysande musik. Denna gång lite onödigt svävande Neil Young och Midlake mer än robust folkrock. En rejäl hit och han blir en av de största." Nils Hansson hyllar också albumet med sin recension i DN "Det låter så helgjutet att man kan få för sig att han anlände precis så här, fix och färdig i uttrycket och med hemmastudio i bergen utanför Austin." Även de internationella drakarna som Uncut, Mojo, Classic Rock Magazine och Q gödslar med superlativer och höga betyg.

Det här är inte musik som måste stegra sig mot ett klimax, den kan lika gärna bara fortgå. Länge. Som en kväll där man plötsligt får tankar tänkta och saker sagda. Snart sagt varje låt är rätt lång, utan att någon egentligen känns så.

Av 4/5 från konsert recension Debaser Medis. Nils Hansson, DN

TIPS: Israel Nash Gripkas nya. Ett sensationellt vackert namn på en artist. Men verkligen inte bara. Gripka, en yngre Neil Young från Missouri i New York-exil, har med nya ”Barn doors and concrete floors” gjort albumet Ryan Adams, Jakob Dylan och kanske till och med Young (nuförtiden) bara drömmer om. Det är inspelat i en lada i Catskills-bergen, vilket säkrat rätt sorts jordiga The Band-känsla, men är producerats av Steve Shelley från Sonic Youth, vilket adderat en nerv den här typen av lantlig americana sällan rymmer. Sommarens album…

Av Orsak till extas: Per Bjurman, Aftonbladet

Tillsammans med bland andra Midlakes trummis McKenzie Smith och gitarristen Joey McClellan från The Fieros mals Gripkas Neil Young-brygd genom ett ungt och Strokes-energiskt kåtfilter. Kvällen är en uppvisning i hur elektriskt ett band kan få klassisk gubbjordig rock att låta.Varje ackord är på liv och död. Varje gitarrton ylar upp Israels låtar på piedestal. Kemin är som millimeterprocessad på lab."
”Tillsammans med bland andra Midlakes trummis McKenzie Smith och gitarristen Joey McClellan från The Fieros mals Gripkas Neil Young-brygd genom ett ungt och Strokes-energiskt kåtfilter. Kvällen är en uppvisning i hur elektriskt ett band kan få klassisk gubbjordig rock att låta.Varje ackord är på liv och död. Varje gitarrton ylar upp Israels låtar på piedestal. Kemin är som millimeterprocessad på lab.

Av 4/5 av Joacim Persson, Aftonbladet.

Nash settles into a languid, hallucinatory groove that recalls mid-1970s Neil Young and the more recent mystic wanderings of My Morning Jacket …Cosmic Americana of the very highest order

Av 4,5/5 Classic Rock

The next player on a continuum that stretches from CSNY and Gene Clark to My Morning Jacket and Jonathan Wilson. An unambiguously terrific album

Av 4/5 Uncut

Dense, dusty psychedelic Americana that makes the similarly inclined Tame Impala sound a little lightweight

Av 4/5 Q

Konserter Israel Nash Exclusive Duo Tour 2017

DatumScenFörköp
2017-03-01East West, ÖrebroFörköp
2017-03-02Tivoli, HelsingborgFörköp
2017-03-03Katalin, Backroom, UppsalaFörköp
2017-03-05Rockefeller, OsloFörköp

Israel Nash's Silver Season

Israel Nash Gripka
Israel Nash's Silver Season

Buy

Israel Nash's Silver Season LP

Israel Nash Gripka
Israel Nash's Silver Season LP

Buy

Barn Doors & Concrete Floors

Israel Nash Gripka
Barn Doors & Concrete Floors

Buy

Barn Doors & Concrete Floors (vinyl)

Israel Nash Gripka
Barn Doors & Concrete Floors (vinyl)

Buy

Live at Mr Frits. 2011 Barn Doors Spring Tour

Israel Nash Gripka
Live at Mr Frits. 2011 Barn Doors Spring Tour

Buy