Tom Russell

Tom Russell

Tom Russell är en mästerlig berättare och låtskrivare. Under hela sin karriär har han hållit en förbluffande hög och jämn kvalitet, en karriär som varat under nästan fyra decennier! Det är äntligen dags för en av de bästa liveartister som finns att välkomnas in i Rootsyvärmen. Tom Russell är ett av de tyngsta namnen man kan finna i den amerikanska sångsmedsskatten. Han är en mästerlig historieberättare, fantastisk låtmakare samt en väl etablerad konstnär och författare.
Efter en lång karriär med åtskilliga hyllade album i bagaget så verkar det ändå som att Tom inte varit bättre än nu. Skivan Mesabi är unisont hyllad och många säger att det är hans bästa hitills och han är som stor Norgevän aktuell med en skiva inspelad med Halden Symfoniorkester

Russell bjöd in en rad namnkunniga vänner till inspelningen av »Mesabi«. Bland andra hittar vi Lucinda Williams, Van Dyke Parks, Augie Meyers och Calexico, bandet som Russell samarbetade med även på föregångaren »Blood and Candle Smoke«.

Sångerna utspelar sig i gränsstaden Juarez, Mexico, Los Angeles och det vidsträckta Minnesota eller Mesabi som det kallas i albumets titel. Detta landskap befolkas av karaktärer som vi alla känner till som Bob Dylan, James Dean och Elizabeth Taylor—och andra mer obskyra hjältar. Till exempel den nu bortglömde sångaren Cliff “Ukulele Ike” Edwards, den tragiske Disney-barnstjärnan Jimmy Driscoll och karaktärsskådespelaren Sterling Hayden. I Örebro kommer vi få chansen att för första gången höra berättelserna live i Sverige. Vi välkomnar Tom Russel tillbaka efter många år och lovar att det inte blir det sista besöket!

The great U.S. songsmith…touching , beautifully crafted songs…an epic study of sand and celluloid

Av 4/5 Uncut

The album consistently confirms Russell’s status as one of the best singer-songwriter’s of our time.

Av Washington Post

Hemsida

Toms Homepage Toms Homepage

Press & promoter service

39091bytestom r.jpg

Musik

Tom Russell - Mesabi Tom Russell - Mesabi

Video