The Deep Dark Woods

The Deep Dark Woods

De norska corona-restriktionerna ställer till det, men ibland kan det komma något gott ur eländet. Kanadensiska The Deep Dark Woods tvingas ställa in några norska spelningar vilket gör att vi med kort varsel få till några solo-konserter med den karismatiske sångaren, låtskrivaren och frontgestalten Ryan Boldt! Genom sex fantastiska album sedan starten 2007 har Ryan Bolt och hans The Deep Dark Woods markerat sitt alldeles egna revir bland Americana-musikens största. Den oemotståndliga mixen av tidlös folksång och melankolisk indie-country plus Ryan Boldts magnifika röst och scennärvaro gör varje spelning till något alldeles speciellt, oavsett om det är fullt band eller som i det här fallet solo

Ryan Boldt och hans band ger sig ut på en odysseé i ett landskap där gränserna är utsuddade, där den amerikanska sångboken skrivs om , blad för blad.

Han är en surrealistisk sagoberättare, en magiker och en cirkusdirektör, en domptör. Bandet är tajt och säkert, och invaggar oss ömsom i falsk trygghet av igenkänning för att sen dra med oss in i mörka snår av melodier, ömsom behagligt i en säker famn, en vaggvisa i rocktappning, en ballad.

Präriens gräs rasslar, tonerna blir högre, vi vävs in i ett drömtyg. I journalistiska termer placeras bandet väldigt ofta i det spännande gattet mellan Nick Cave och Neil Young,där händer det någonting väldigt speciellt. Mötet av genrer, som skapar sin egen logik.
Det finns inga gränser för Deep Dark Woods trollbindande musik. Inga regler, ingen annan logik än musikens egna.

Det kan vara ballader, folksånger, blues eller country. Ett lapptäcke av skönhet sytt med en och samma tråd och som hålls ihop av en gemensam inneboende kraft.

Av Staffan Solding på Rootsy.nu

“a timeless, organic sound. It feels weather beaten and worn in, like
a great album from the Band

Av Billboard

Konserter The Deep Dark Woods - Ryan Boldt solo

DatumScenFörköp
2021-08-20Hwitans trädgård - Rootsy Summer Fest, FalkenbergFörköp
2021-08-21Berggrens Öltapp & Mat, MotalaFörköp
2021-08-22Gröna Älgen, UmeåFörköp
2021-08-23Captain Cook, ÖstersundFörköp
2021-08-24Stora Henriksvik, StockholmFörköp
2021-08-25Hotell Hulingen, HultsfredFörköp
2021-08-26Garage, HöganäsFörköp
2021-08-27Folk å Rock, MalmöFörköp