Justin Townes Earle

Justin Townes Earle

Likt förra årets headliner på RRR, Jason Isbell och exempelvis även en annan stigande stjärna Sturgill Simpson har JTE levt ett hårt liv sedan tidig ålder, producerat delvis stark men alltid personlig musik, nyktrat till och med det blommat ut till fullo som artist. Både på skiva och på scenen. På sina senaste besläktade men ändå separata album ”Single Mothers” och ”Absent Fathers” behandlar JTE sin barndom som barn till en frånvarande Steve Earle, uppvuxen med en hårt arbetande fattig ensamstående mamma.

33-åriga JTE har släppt sju skivor sedan debuten och trots en personlig berg och dalbana kantad av missbruk och strul alltid levererat personlig och levande musik. Han rör sig i samma genre som sin far men musiken och rösten är och har alltid varit väldigt annorlunda och hans fanskara har växt stadigt. Bidragande till publikens kärlek är en stark personlighet och ett helt öppet förhållningssätt till sig själv, sina problem och sin uppväxt.

I november var vi många som förälskade oss i JTE genom hans charm, kompromisslösa framtoning och uttalanden i dokumentärserien ”Country Roads – Äkta Country” som SVT visade. I januari och februari genomförde JTE en nästan helt utsåld europaturné och hans skivor hyllas större än någonsin tidigare. JTE är på en bra plats i livet och vi är otroligt stolta att ha honom med band på RRR 2015.

Press & promoter service

8769477bytesJustinTownesEarle Press shot.jpg

Video