North Mississippi Allstars

Vi välkomnar NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS till RRR2017!

Först ett totalt erkännande. Rootsy har haft alldeles lite rå och primitiv blues och rock ´n roll ute på vägarna. Men nu lovar vi rejäl bot och bättring. Först ut att presenteras för RRR2017 är nämligen bröderna Cody och Luther Dickinson och deras Voodoblues-outfit NORTH MISSISSIPPI ALLSTARS!

Söner till Jim Dickinson, en av Memphis och söderns coolaste, mest talangfulla och kanske mytomspunna musiker och producenter.
Uppväxta som grannar till blueslegenden Junior Kimbroughs Juke Joint i Henderson, MS som i mångt och mycket fungerade som brödernas ungdomsgård.
Efter de tidiga ungdomsåren inte gjorde mycket annat än att jamma med Fat Possum-bluesens brokiga stjärnor som RL. Burnside, nämnde Junior Kimbrough och Otha Turner. Hur ska man då kunna bli annat än musiker och hur ska musiken kunna bli annat än den råaste och mest genuina tolkning av det man dränerats i sedan modersmjölken?

Med självklarhet är bröderna Dickinson och NMA både den finaste förvaltaren och utvecklaren av den för trakten unika, primitiva och råa blues som i isolation utvecklats i de kulliga trakterna i delstaten Mississippis nordöstra hörn, även kallat för North Mississippi Hill Country. Det senare genom otaliga förnäma artistsamarbeten (Robert Plant, Mavis Staples, jack White, Buddy Miller, Ry Cooder, Black Crowes osv. osv.) som givit bröderna en unik musikalisk bredd som dom alltid tar med sig in i NMAs egen musik och uttryck.

Bandet bildades 1996 mitt i den högst oväntade högkonjunkturen för hemtrakternas blues, där deras hjältar och grannar plötsligt turnerade världen över, bokades in på de största festivalerna och var en naturlig del i den största musikpressen. RL Burnside spelade exempelvis på succéfestivalen Lollipop utanför Stockholm och sålde ut klubbar över hela världen. På fadern Jims inrådan har bröderna alltid sett till att hålla ihop på något sätt, trots många och ofta framgångsrika sidoprojekt. NMA har gett ut sex studioalbum och förtjänat 3 grammy-nomineringar. Den 2 Juni släpps nya albumet "Prayer For Peace" och i Juli, högaktuella och bättre än någonsin tidigare,i kommer vi få njuta av brödernas musikalitet och fantastiska liveshower på RRR2017! Kan det bli bättre?