The Handsome Family

The Handsome Family

Om man kunde vinna Grammys i artistisk hängivelse och envishet skulle garanterat The Handsome Family vara en given kandidat. Bandet startade 1993 och har i över 20 års tid gjort det vi älskar med sådana artister. De har spelat på de råaste klubbar, turnerat ändlöst, spelat in och regelbundet släppt alltid lika profilstark musik. De har uppoffrat, lidit, svält och kompromisslöst ignorerat allt som kommit i vägen för visionen att sprida sina sånger och berättelser. The Handsome Family består av äkta paret Rennie och Brett Sparks och deras mix av Country, Bluegrass och Mördarballader är en lika udda som älskad fågel i Americana världen.

Det finns en välförtjänt romantik och kärlek för den här typen av hängivna band som aldrig ger upp och slutar drömma. För de allra flesta så bara fortsätter det och bandet pensioneras med en liten men hängiven fanskara som gjort det möjligt för bandet att kunna fortsätta sin resa. Ofta så kan de plockas upp och bli legendarer efter sin aktiva karriär då man helt plötsligt upptäcker storheten och det coola i att ”göra sin grej”. I ytterst få fall så bara händer det! Som för The Handsome Family. Och det med en redan gammal sång

Sedan T Bone Burnett valde ut bandets ” Far From Every Road” som ledmotiv till jättesuccén och tillika fantastiska TV-serien ”True Detective” är inget sig likt. Bandet spelar helt plötsligt på de klubbar de bara kunnat drömma om för bara ett par år sedan, och de säljer ut! Den smalaste musiken förvandlas till mainstream (ja i alla fall nästan…) och fler och fler upptäcker bandet hela tiden. Otroligt välförtjänt tycker vi och välkomnar bandets svarta humor och grymt underhållande scenshow till RRR 2015.

Press & promoter service

596196bytesThe Handsome Family Press Shot.jpg

Video