We Met Tomorrow

We Met Tomorrow

Ett fullt Tipi-tält i Avesta. En salig blandning av olika arrangörer och musikfans står och väntar på nästa band som riggar upp på scenen. Tre spolingar från Oskarshamn i sydöstra Sverige plockar helt oberört ihop sin minst sagt udda variant av klassisk Rock ´n Roll sättning. De allra flesta har ingen aning om vad som väntar. Ett fåtal i tältet har sett ett embryo till något stort när bandet ett år tidigare turnerade som förband till Turnpike Troubadours. En stund senare har We Met Tomorrow förvandlat Tipi-tältet till den extatiska masspsykos den ursprungligen kanske gjordes för. Helt oinvigda nya fans står ömsom och grinar, skrattar eller kramas. Chockade av vad som händer på scenen.

Sveriges bästa band, Sveriges bästa band, Sveriges bästa band…. Konserten är över och överallt hörs samma mantra. Det går så klart inte att utse Sveriges bästa band. Sådant får de hålla på med i Melodifestivaler och Idolspektakel. Men vi förhäver oss lite ändå och utser Rickard, Kalle och Emil i WMT till det mest talangfulla och inte minst viktiga band Sverige har för tillfället. Här finns allt det vi tycker är viktigt med musik. Sångerna, rösten, energin och inte minst det kompromisslösa och det stolta! WE MET TOMORROW på första RRR kommer bli en klassiker.

Oskarshamn är känt för tunga industrier och sitt kärnkraftverk. Vissa kallar det "Sveriges Springfield", familjen Simpsons hemstad. En kort gata ner mot hamnen är den gata I Sverige med högst frekvens mord. Ett annat område en jobbig backe upp från den gatan har man döpt till "Besväret" för att det är så jobbigt att gå dit. Det är sådana städer, gator och områden som kan skapa det originella. Det som verkligen sticker ut, har energin och den riktiga mojon. Självklarheter som The Hives, Mando Diao, Sahara Hotnights etc. Här har en trio sällsynt talangfulla 20-åriga landsortspojkar formats och bildat band. Influenserna kommer från Americana, Blues, Singer/Songwriter, Folk, och Rock. WMT bildades när grabbarna var 11 år gamla och idag säger bandet bl.a. så här om sin musik:

"We got bored by the music we heard on the radio, and what was being played by local bands in our hometown, so we decided to do something totally different and unique."

Håll i er! WMT har bara börjat men kommer gå långt. Mycket långt!

Hemsida

 

Video