Euskefeurat

Euskefeurat

Nu, när man vill få oss att tro att verkligheten bestäms av tidningar och TV. Finns man inte i media så finns man inte.
Nu när man vill få oss att tro att verkligheten är en dokusåpa. Eller en schlagerfestival. Eller "gör om dig". Eller "gör bort dig". Eller "gör till dig".
Nu när man vill få oss att tro att verkligheten tilldrar sig i Stockholm, New York eller Bryssel.
Då, vill vi presentera "Sånger från Hotaheiti". En annan verklighet.
Egensinniga sånger och skrönor från Norrbotten. Berättelser om folk och fä så långt ifrån Stureplan som man kan komma. Vildsinta berättelser. Ömsinta berättelser. Ondsinta berättelser.
Vi i detta fall är musikgruppen EUSKEFEURAT. Vi kommer från Piteå och har sen 1977 med Ronny Eriksson som härförare skaffat oss en större och större publik. 1994 tog vi en timeout. Efter sju släppta skivor och otaliga mil längs vägarna tog vi en rast, som varade i 11 år. Sedan 2005 är vi tillbaka, bättre än nånsin! Tredje skivan sedan dess är nu på gång, "Sånger från Hotaheiti".
Kom och skratta, gråt och förundras.

Euskefeurat är:
Ronny Eriksson, Dan Engman, Per Isaksson., Stefan Isaksson, Robert Lundberg och Bengt Ruthström

Ett band och fenomen som Euskefeurat låter man presentera sig självt. När man är musikgudens avbild på begreppen solidaritet, integritet och stolthet behöver man inga boknings eller skivbolag som gör det åt en. Det enda Rootsy har att säga är ett tack till bandet att vi fått äran att arbeta med er. I sommar kör vi en turné tillsamman. I framtiden... har vi ingen aning. Det ska vara så med ett sturigt konsumband från Piteå, som helt på sina egna villkor och genom att alltid följa sin egen väg och övertygelse vunnit den "den osynliga" svenskens hjärta och själ.