Corb Lund

Corb Lund

Trots att Corb Lund är inget mindre än superstjärna hemma i Kanada har han hittills väldigt få Europa-besök under bältet, och än färre visiter till Skandinavien.

Med senaste fullängdaren, fjolårets hyllade "Things that can't be undone" (New West Records), ser det emellertid med all rätt ut att bli ändring på den saken, inte minst tack vare att skivan rattats av americanavärldens just nu mest eftertraktade producent Dave Cobb (Sturgill Simpson, Chris Stapleton, Jason Isbell, med flera).

Det är dock inte tu tal om att det är en skiva proppfull av låtar som står på egna, starka ben. Med sitt rutinerade kompband The Hurtin' Albertans i ryggen - vilka han givetvis också har med sig över Atlanten - växlar Corb Lund bekymmersfritt mellan febrig country soul, bokstavstrogen honky-tonk och mer inåtvända singer/songwriter-färdigheter. Resultatet är en livfull skiva som är starkt influerad av sextio- och sjuttiotalens rock och country, där Corb Lunds pondusfyllda röst leder vägen genom bland annat den Rolling Stones-doftande "Talk too much" eller den kraftfulla "Sadr city". En annan av skivans höjdpunkter är "Washed-Up rock star factory blues" som skrevs tillsammans med Evan Felker från Turnpike Troubadours.Med varm hand hälsar vi Corb Lund välkommen in i Rootsy-familjen och ser fram emot spelningarna i maj!